Det som er det fine er at nesten alle typer kakerester (selvsagt de uten krem) kan brukes til denne desserten. Også boller eller brioche. Mengden sukker justeres etter hvor søt kaken er.
Ukens kake

Foto: (Dansukker.no)
Rester av sukkerbrød eller annen kakebunn? Lag en herlig dessert med hylleblomstkrem
Etter kakefesten blir det alltid noe til overs. Med denne oppskriften får restene nytt liv.
Aase E. Jacobsen
29 Mai 2025 - 11:00
Grillet sukkerbrød med bær, hvit sjokolade og hylleblomstkrem

Fremgangsmåte
- Grillet sukkerbrød:
- Bruk restene av et sukkerbrød.
- Del sukkerbrødet i mindre biter som du legger i en støpejernspanne sammen med bær og grovhakket hvit sjokolade.
- Strø over litt rørsukker.
- Sett støpejernspannen på den varme grillen og rør rundt fra tid til annen.
- La kaken, sjokoladen og bærene bli varme, og server deretter med hjemmelaget hylleblomstkrem.
- Hylleblomstkrem:
- Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig.
- Rør inn hylleblomstsaften.
- Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.
Tips: Du kan fint lage desserten i en panne på ovnen. Du kan også bruke andre kakerester eller bollerester, men juster sukkermengden etter hvor søt resten er.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 185.90 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå