Ukens kake
Rester av sukkerbrød eller annen kakebunn? Lag en herlig dessert med hylleblomstkrem
Foto: (Dansukker.no)

Rester av sukkerbrød eller annen kakebunn? Lag en herlig dessert med hylleblomstkrem

Etter kakefesten blir det alltid noe til overs. Med denne oppskriften får restene nytt liv.
29 Mai 2025 - 11:00

Det som er det fine er at nesten alle typer kakerester (selvsagt de uten krem) kan brukes til denne desserten. Også boller eller brioche. Mengden sukker justeres etter hvor søt kaken er. 

Grillet sukkerbrød med bær, hvit sjokolade og hylleblomstkrem

Grillet sukkerbrød med bær, hvit sjokolade og hylleblomstkrem

Fremgangsmåte

  1. Grillet sukkerbrød:
  2. Bruk restene av et sukkerbrød.
  3. Del sukkerbrødet i mindre biter som du legger i en støpejernspanne sammen med bær og grovhakket hvit sjokolade.
  4. Strø over litt rørsukker.
  5. Sett støpejernspannen på den varme grillen og rør rundt fra tid til annen.
  6. La kaken, sjokoladen og bærene bli varme, og server deretter med hjemmelaget hylleblomstkrem.
  7. Hylleblomstkrem:
  8. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker luftig.
  9. Rør inn hylleblomstsaften.
  10. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Tips: Du kan fint lage desserten i en panne på ovnen. Du kan også bruke andre kakerester eller bollerester, men juster sukkermengden etter hvor søt resten er.

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir
+
Tester

Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir

Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir
+
Tester

Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir

Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rester av sukkerbrød eller annen kakebunn? Lag en herlig dessert med hylleblomstkrem
Ukens kake

Rester av sukkerbrød eller annen kakebunn? Lag en herlig dessert med hylleblomstkrem

Etter kakefesten blir det alltid noe til overs. Med denne oppskriften får restene nytt liv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her