Ukens kake

Hylleblomstgranité

Kjøl deg ned med denne granitéen
Foto: (Dansukker.no)

Kjøl deg ned med denne granitéen

Granité er veldig lett å lage og med aromaer av hylleblomst blir den ekstra sommerlig og god.
15 Juni 2023 - 11:00

Granité er rett og slett fryst saft. Du trenger derfor en fryser for å få til en granité, men har du en iskremmaskin kan du bruke den også. Da blir den mer kremet som en sorbet. 

Kanskje du vil prøve også denne oppskriften på granite

Under oppskriften finner du flere oppskrifter på saft, sirup og likør som du kan lage av hylleblomst og du er så heldig å ha det i hagen eller i nærheten.

Hylleblomstgranité

Hylleblomstgranité

Fremgangsmåte

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  2. Hell blandingen i en langpanne, og sett den i fryseren.
  3. Rør jevnlig om med en gaffel, slik at det blir fine iskrystaller.
  4. Server gjerne i frosne glass, da smelter graniteen langsommere.

Tips: Du kan lage hylleblomstsaft selv. 

Tips: I stedet for hylleblomstsaft (og vin) kan du bruke hjemmelaget hylleblomstlikør eller så kan du kjøpe hylleblomstlikørpå polet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hylleblomstlikør lager du selv

Hylleblomstlikør lager du selv

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomstene. Legg dem i en glassbolle. Hell over vodka. La stå i tre døgn.
  2. Sil gjennom et dørslag og legg press på massen for å få ut mest mulig blomstersmak og sødme.
  3. Kok opp sitronsaft og sukker. Rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl. Bland med blomstervodkaen.
  4. Ha likøren i en rengjort og tett beholder med kork og la stå i minst noen dager for å godgjøre seg. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Hylleblomstsirup - hylleblomstsaft

Hylleblomstsirup - hylleblomstsaft

Fremgangsmåte

  1. Skyll og rens blomstene. Skjør sitron i tynne skiver. Ha alt i en varmebestandig bolle.
  2. Kok opp sukker vann og sitronsaft og rør til oppløst. Hell over sitronskivene og blomstene. Rør om og dekk til.
  3. La stå ved romtemperatur (men ikke for varmt) i 2 døgn. Rør innimellom.
  4. Sil gjennom et rent klede. Ha sirupen i en kjele og kok opp. La trekke i 10 minutter. Hell på rengjorte flasker og la stå i kjøleskap. Holder seg i 2 måneder.
  5. For å lage saft blandes den ut i forholdet 1:8.

Se alt det andre du kan bruke hylleblomst til

Få ukens kake som nyhetsbrev

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft

Fremgangsmåte

  1. Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av. Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål.
  2. Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene.
  3. Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren.
  4. Sett blandingen kjølig og godt tildekket i tre døgn.
  5. Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv.
  6. Hell over på grundig rengjorte flasker.
  7. Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.
  8. Du kan også tilsette en kanelstang eller 1 ss revet frisk ingefær for å få en smaksbrytning på saften.

Tips:
Du kan bruke samme oppskrift for syrinblomster eller solbærblader.

Lag din egen saft av hagens eller naturens godsaker

Slik tar du vare på sommerens bær

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her