Herlig høstlig

Denne vinen er som skapt for å holde høstlig kulde borte.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Crasto Douro Red 2008 (30462) har akkurat det som skal av rundhet og mykhet samt innsmigrende mørk bærsødme for å jage bort høstkulda. Men den er langt fra noen sukkerbombe, for her er masser av karakter og god friskhet. Men ikke mer enn at du orker et glass til. Den smaker også fortreffelig til en høstlig viltgryte eller en klassisk steik av hjort, rådyr eller elg.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Både søtt og tørt
Så er ikke dette en hvilken som helst vin. En ting er at 2007 ble et svært vellykket år i Douro, med ekstremt lave avlinger og høy konsentrasjon og samtidig en ekstra lang vekstsesong.
En annen er at vinen er signert Quinta do Crasto , en av de virkelig historiske eiendommene i Douro-dalen med røtter tilbake til 1600-tallet. Selvsagt har Quinta do Crasto A-rating for alle sine vinmarker. Da lovgivningen i 1986 åpnet for at vingårdene (quinta) i Douro kunne eksportere vin under eget navn, fikk Crasto muligheten til å vise frem sitt potensial. Det har Roquette-familien fortsatt med og i stadig økende grad. Både når det kommer til portvin og til bordvin .

De fantastiske skiferterrassene som opprinnelig var beplantet med korn, vindruer var et biprodukt som dekket terrassenes vegger, gir i dag druer av eksepsjonell karakter.

Til sammen 70 hektar med terrasserte vinmarker tilhører vingården og de strekker seg hele veien fra elvebredden og oppover de bratte skråningene opp til 600 m.o.h.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Crasto Douro Red 2018

Produsent:
Quinta do Crasto
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
DOC Douro
Pris:
174,90 kr
Varenummer:
3046201
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen