Herlig spansk

Disse vinene byr på mye smak for en rimelig penge.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Særlig er Xavier Clua Mas d'en Pol Vi Negre 2009 (52726) en veldig interessant vin i sitt prissjikt. En svært vellykket kombinasjon av 50 prosent grenache og resten syrah, merlot og cabernet sauvignon som bare er gjæret ferdig og deretter overført til tanker for å hvile før tapping. Enkelt og greit.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gode matviner
Den er fortsatt veldig fersk og har derfor nytte av å dekanteres. Da kommer mer av den fyldige gode frukten frem, og fastheten fra syrer og tanniner i bakgrunnen. Et flott følge til grillet kjøtt og gode kjøttgryter.

Lillebroren Xavier Clua El Solà d'en Pol 2009 (52728) er i større grad på den saftige siden og egner seg godt til kylling, pasta eller pizza.

Den hvite Xavier Clua Mas d'en Pol Vi Blanc 2009 (52727) har også mye karakter takket være den spesielle miksen av grenache blanc, chardonnay, sauvignon blanc og muscat. En vin som passer veldig godt typiske spanske retter med mye olje. Den bare elsker aioli!

Av ny dato
Vinene er produsert av ekteparet Xavier Clua og Rosa Domenech som driver en vingård i Terra Alta i Catalonia. Dette området som ligger enda lenger inn i landet enn Montsant og Priorat , fikk først sin DO-betegnelse (Denominación de Origen) i 1972. Og det til tross for at det har vært dyrket vin her siden middelalderen. Men på grunn av den vanskelige tilgangen til markedet, området er preget av fjell opp mot 950 m.o.h., forble denne delen av Catalonia vinmessig underutviklet lenge. Mesteparten av vinen ble formidlet via kooperativer. Clua satset først fra 1995 på å lage vin med egen etikett.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Xavier Clua Mas d'en Pol Vi Negre 2009

Produsent:
Xavier Clua
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia, Terra Alta
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
5272601
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Xavier Clua El Solà d'en Pol 2009

Produsent:
Xavier Clua
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia, Terra Alta
Pris:
113,00 kr
Varenummer:
5272801
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Xavier Clua Mas d'en Pol Vi Blanc 2009

Produsent:
Xavier Clua
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia, Terra Alta
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
5272701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen