Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024
Foto: (Lise Bjelland)

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.
18 Juni 2025 - 15:58

Hermetikken som fikk en michelinstjerne i 2024, et knapt år etter åpning, var den norske finalisten i årets Nordic Prize hvor Stavangerrestauranten slo ut Frederikshøj (Danmark), The Room (Finland), Vyn v/ Daniel Berlin (Sverige), Ræst (Færøyene) og Moss ved The Blue Lagoon (Island).

Juryen, som består av representanter fra alle de nordiske landene, var denne gangen unisont enige. Under overrekkelsen av prisen uttalte Arne Ronold, leder av den norske juryen og redaktør i Vinforum:

– Enkelte år er det veldig klart hvem som vinner, mens andre år må juryen gå mer inn i detaljene for å finne en vinner. I år var seieren helt tydelig – Hermetikken leverte prikkfritt på alle punkter, både mat- og vinmessig.

Juryen uttaler: Restaurant Hermetikken har på kort tid etablert seg som en av de mest spennende restaurantene i Norden. Med et kompromissløst fokus på kvalitet, råvareforståelse, vin og en service preget av personlighet og særpreg, tilbyr Hermetikken en matopplevelse som både utfordrer og begeistrer. Juryen fremhever restaurantens evne til å kombinere teknisk perfeksjon – både på tallerkenen, i glasset og i samspillet mellom dem – med et tydelig personlig uttrykk og en klar identitet.

Fh: Kjøkkensjef Stuart Barber, driverpar Knut-Espen Misje og Silje Hanasand fra Hermetikken, med jurymedlemmer, blant andre Arne Ronold. Foto: Nordic Prize

Det er 16. gang den årlige prisen utdeles til en restaurant i Norden som utmerker seg med høyeste kvalitet på mat, vin, service og helhetlig opplevelse. Prisen er uavhengig og drives av en jury bestående av mat- og vinfaglige representanter fra de nordiske landene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her