Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024
Foto: (Lise Bjelland)

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.
18 Juni 2025 - 15:58

Hermetikken som fikk en michelinstjerne i 2024, et knapt år etter åpning, var den norske finalisten i årets Nordic Prize hvor Stavangerrestauranten slo ut Frederikshøj (Danmark), The Room (Finland), Vyn v/ Daniel Berlin (Sverige), Ræst (Færøyene) og Moss ved The Blue Lagoon (Island).

Juryen, som består av representanter fra alle de nordiske landene, var denne gangen unisont enige. Under overrekkelsen av prisen uttalte Arne Ronold, leder av den norske juryen og redaktør i Vinforum:

– Enkelte år er det veldig klart hvem som vinner, mens andre år må juryen gå mer inn i detaljene for å finne en vinner. I år var seieren helt tydelig – Hermetikken leverte prikkfritt på alle punkter, både mat- og vinmessig.

Juryen uttaler: Restaurant Hermetikken har på kort tid etablert seg som en av de mest spennende restaurantene i Norden. Med et kompromissløst fokus på kvalitet, råvareforståelse, vin og en service preget av personlighet og særpreg, tilbyr Hermetikken en matopplevelse som både utfordrer og begeistrer. Juryen fremhever restaurantens evne til å kombinere teknisk perfeksjon – både på tallerkenen, i glasset og i samspillet mellom dem – med et tydelig personlig uttrykk og en klar identitet.

Fh: Kjøkkensjef Stuart Barber, driverpar Knut-Espen Misje og Silje Hanasand fra Hermetikken, med jurymedlemmer, blant andre Arne Ronold. Foto: Nordic Prize

Det er 16. gang den årlige prisen utdeles til en restaurant i Norden som utmerker seg med høyeste kvalitet på mat, vin, service og helhetlig opplevelse. Prisen er uavhengig og drives av en jury bestående av mat- og vinfaglige representanter fra de nordiske landene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik steker du nudler med kylling - pad thai
Dagens rett

Slik steker du nudler med kylling - pad thai

Nudler blir ekstra gode når de stekes med kylling som i Thailand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her