Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024
Foto: (Lise Bjelland)

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.
18 Juni 2025 - 15:58

Hermetikken som fikk en michelinstjerne i 2024, et knapt år etter åpning, var den norske finalisten i årets Nordic Prize hvor Stavangerrestauranten slo ut Frederikshøj (Danmark), The Room (Finland), Vyn v/ Daniel Berlin (Sverige), Ræst (Færøyene) og Moss ved The Blue Lagoon (Island).

Juryen, som består av representanter fra alle de nordiske landene, var denne gangen unisont enige. Under overrekkelsen av prisen uttalte Arne Ronold, leder av den norske juryen og redaktør i Vinforum:

– Enkelte år er det veldig klart hvem som vinner, mens andre år må juryen gå mer inn i detaljene for å finne en vinner. I år var seieren helt tydelig – Hermetikken leverte prikkfritt på alle punkter, både mat- og vinmessig.

Juryen uttaler: Restaurant Hermetikken har på kort tid etablert seg som en av de mest spennende restaurantene i Norden. Med et kompromissløst fokus på kvalitet, råvareforståelse, vin og en service preget av personlighet og særpreg, tilbyr Hermetikken en matopplevelse som både utfordrer og begeistrer. Juryen fremhever restaurantens evne til å kombinere teknisk perfeksjon – både på tallerkenen, i glasset og i samspillet mellom dem – med et tydelig personlig uttrykk og en klar identitet.

Fh: Kjøkkensjef Stuart Barber, driverpar Knut-Espen Misje og Silje Hanasand fra Hermetikken, med jurymedlemmer, blant andre Arne Ronold. Foto: Nordic Prize

Det er 16. gang den årlige prisen utdeles til en restaurant i Norden som utmerker seg med høyeste kvalitet på mat, vin, service og helhetlig opplevelse. Prisen er uavhengig og drives av en jury bestående av mat- og vinfaglige representanter fra de nordiske landene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her