Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024
Foto: (Lise Bjelland)

Hermetikken Årets restaurant i Norden for 2024

Stavangerrestauranten slo dermed ut sterke finalister fra hele Norden.
18 Juni 2025 - 14:58

Hermetikken som fikk en michelinstjerne i 2024, et knapt år etter åpning, var den norske finalisten i årets Nordic Prize hvor Stavangerrestauranten slo ut Frederikshøj (Danmark), The Room (Finland), Vyn v/ Daniel Berlin (Sverige), Ræst (Færøyene) og Moss ved The Blue Lagoon (Island).

Juryen, som består av representanter fra alle de nordiske landene, var denne gangen unisont enige. Under overrekkelsen av prisen uttalte Arne Ronold, leder av den norske juryen og redaktør i Vinforum:

– Enkelte år er det veldig klart hvem som vinner, mens andre år må juryen gå mer inn i detaljene for å finne en vinner. I år var seieren helt tydelig – Hermetikken leverte prikkfritt på alle punkter, både mat- og vinmessig.

Juryen uttaler: Restaurant Hermetikken har på kort tid etablert seg som en av de mest spennende restaurantene i Norden. Med et kompromissløst fokus på kvalitet, råvareforståelse, vin og en service preget av personlighet og særpreg, tilbyr Hermetikken en matopplevelse som både utfordrer og begeistrer. Juryen fremhever restaurantens evne til å kombinere teknisk perfeksjon – både på tallerkenen, i glasset og i samspillet mellom dem – med et tydelig personlig uttrykk og en klar identitet.

Fh: Kjøkkensjef Stuart Barber, driverpar Knut-Espen Misje og Silje Hanasand fra Hermetikken, med jurymedlemmer, blant andre Arne Ronold. Foto: Nordic Prize

Det er 16. gang den årlige prisen utdeles til en restaurant i Norden som utmerker seg med høyeste kvalitet på mat, vin, service og helhetlig opplevelse. Prisen er uavhengig og drives av en jury bestående av mat- og vinfaglige representanter fra de nordiske landene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her