Hjartholm er årets sjømatkokk

Hjartholm er årets sjømatkokk

Kåre Andrè Hjartholm fra Brygga 11 overbeviste juryen under Bergen Matfestival.
10 September 2012 - 15:35

«Årets Sjømatkokk 2012» ble en jevn og hard konkurranse da den ble arrangert 8. september under Bergen Matfestival. Til slutt vant Kåre Andrè Hjartholm foran Jan Erik Hauge fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger og Anders Erlandsson fra Cru Vin & Kjøkken i Oslo, skrier bording.no.

Hjartholm er til daglig souschef på Brygga 11 i Sandefjord. Han mottok 10 000 kroner i førstepremie for seieren. De seks finalistene fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer. Levende kongekrabbe og norske flatøsters var hovedråvarene som finalistene skulle komponere to fingermatretter av. I tillegg skulle de lage en hovedrett på fjordørret på grunnlag av innsendt meny.

Vinnerens hovedrett ser slik ut:

• Sprøsteikt Fjordørret med røkt ørretfarse. Sitronconfite, jordskokk-kule, potet og egg. Hurtiggravet & lettstekt buk.
• Lun salat på eple, agurk, reddik og dill.
• Sitronhollandaise med brunet smør.

De tre siste finalistene, Stig Roar Strømsvåg fra Hotell Brosundet i Ålesund, Simon Johannesen fra Restaurant Lucullus i Bergen og Christian Sæter Mathiassen fra Sola Strand Hotel i Stavanger ble alle plassert på fjerdeplass.

LES OGSÅ: Borgan ble årets sjømatkokk 2011

Den nasjonale kokkekonkurransen «Årets Sjømatkokk» arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Sjømatråd.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her