Høstkupp i taxfreehylla

Høstkupp i taxfreehylla

Disse to vinene smaker like godt foran peisen som til høstens store viltmiddager.

Og det er mye å spare på å kjøpe brunelloprodusenten Banfis viner på flyplassen i stedet for polet. For Banfi Rosso di Montalcino 2009 sparer du 76 kroner flasken og for Banfi Brunello di Montalcino 2006 er innsparingen 81 kroner.

Mens den første er perfekt å drikke nå, har den «store» Banfi-en mye å gå på rent lagringsmessig. Nyter du den i dag, bør den få en tur i karaffelen først. Men aller helst bør den legges til side noen år, for å utvikle enda flere av de klassiske tertiæraromaene som kjennetegner god brunello. Da snakker vi om underskog, lær, krydder, eksotisk trevirke og kjøtt.

Bærekraftig drift
Banfi er en av de aller største, om ikke den største produsenten innen det relativt begrensete Montalcino-området og representerer mer enn hver tiende hektar. Banfi som ligger i det sørvestlige hjørnet av Montalcino, strekker seg imidlertid langt utenfor områdets grenser.

Eiendommen er på totalt gigantiske 2900 hektar hvorav en tredel vinmarker, resten dekkes av oliventrær, hvete, trøfler, plommer og skog. Størrelsen til tross er Banfi fortsatt familieeid og har i de senere år lagt stor vekt på bærekraftig jordbruk samt fremstilling av «sunnere» viner med redusert innhold av svovel og histaminer.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen