Høstlig godbit

Spar 55 kroner på en vellagret spanjol med potensial til å utvikle seg enda lengre. Eller nyt den nå til rike lammeretter eller vilt.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Montecillo Gran Reserva 2007 (7536)  koster kr 135 i tax-fee butikken og er tilgjengelig i samtlige utsalg. Det er 55 kroner å spare i forhold til polprisen som også gjelder 1998-årgangen. Men det er ikke den viktigste grunnen til å velge denne vinen fra tax free-hyllene.

Den er nemlig verd hver krone uansett om du kjøper den her eller der. For dette er en stor vin. Og langt fra det noe loslitte bildet vi har av vellagret spansk vin. Montecillo er en tradisjonsrik Rioja-bodega men tilhører likevel de mest ambisiøse. Gran Reserva'ene signert vinmakeren María Martínez Sierra er veldig gode bevis på det.

Som 1998, som av mange ikke regnes på fullt høyde med store årganger som 1994-96 og 2001, men som fra Martínez Sierras hånd blir en konsentrert og velstrukturert vin med stort potensial.

Fargen er til Rioja å være svært dyp. Duften er lukket men med god lufting åpenbærer den et flott krydderpreg, mørke bærtoner og eksotisk trevirke. I munnen er den fyldig med flotte syrer, stofflig og konsentrert med fine tanniner, den gode munnfølelsen holder seg helt ut i slutten som byr på krydder, trevirke og lær.

En nydelig vin i dag og de neste ti årene. Super til smaksrike lammeretter , også annet rødt kjøtt og vilt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen