Høstlig varme

En moderne portugiser til en utrolig gunstig pris er ukens gavepakke til deg som har lyst på noe skikkelig smaksrikt rødt i glasset. Og som er utmerket følge til høstens viltmiddager, eller for den saks skyld til pepperbiffen. 220999.
Redaksjonen
23 August 1999 - 01:48

Dom Ferraz 1997 (varenr. 31550, bestillingsutvalget) fra det klassiske Dão-distriktet er en moderne vin laget av en middelaldrende portugiser med nese og gane for hva dagens konsument liker. Og det til en pris som gjør de fleste andre tilsvarende forsøk til skamme. For Dom Ferraz koster bare kroner 107,90 og for de kronene får du altså en vin som er mer enn de fleste begjærer: Mørk tett farge, intens duft med modne mørke skogsbær, kaffe, fat og animalske aromaer, en smak som følger opp duften til punkt og prikke samt fine bløte tanniner som gjør den god å drikke i dag, og velegnet til å la hvile et par år i kjelleren.
 
Glem Bordeaux og det kostebinderiet. Hva skal du med stive priser, når du kan få Dom Ferraz 1997 som uten problem lar seg kjøpe inn i store mengder. Den vil alltid gi tilfredsstillelse til dine gjester og deg selv uten at du blir loppet. Enten den skal nytes som den er eller til mat. Som smaksrike retter av hjort eller reinsdyr. Men selvsagt også en god biff, gjerne med peppersaus.
 
Vinen er laget av druene touriga nacional og jaen, begge typiske for Dão, og ikke minst for portvinsdistriktet som ligger rett nord for Dão. Dom Ferraz har nettopp de innsmigrende aromaene fra en ung portvin, selvsagt uten den store sødmen.
 
Den er laget av José Neiva, en av Portugals mest populære flying winemakers som kun flyr innenlands. Han legger nemlig hånd på et utall av landets moderne viner, og det med stor suksess. Neiva vet nøyaktig hva som skal gjøres med de ulike vindistriktenes særpreg, nemlig druene. I Dãos tilfelle betyr det modne druer, lang maserasjonstid og ingen filtrering. Derfor vil du også kunne oppleve noe bunnfall i vinene, men det skal du ta som et godt tegn.
 
22.09.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her