Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Høstlig varme

En moderne portugiser til en utrolig gunstig pris er ukens gavepakke til deg som har lyst på noe skikkelig smaksrikt rødt i glasset. Og som er utmerket følge til høstens viltmiddager, eller for den saks skyld til pepperbiffen. 220999.
Redaksjonen
23 August 1999 - 01:48

Dom Ferraz 1997 (varenr. 31550, bestillingsutvalget) fra det klassiske Dão-distriktet er en moderne vin laget av en middelaldrende portugiser med nese og gane for hva dagens konsument liker. Og det til en pris som gjør de fleste andre tilsvarende forsøk til skamme. For Dom Ferraz koster bare kroner 107,90 og for de kronene får du altså en vin som er mer enn de fleste begjærer: Mørk tett farge, intens duft med modne mørke skogsbær, kaffe, fat og animalske aromaer, en smak som følger opp duften til punkt og prikke samt fine bløte tanniner som gjør den god å drikke i dag, og velegnet til å la hvile et par år i kjelleren.
 
Glem Bordeaux og det kostebinderiet. Hva skal du med stive priser, når du kan få Dom Ferraz 1997 som uten problem lar seg kjøpe inn i store mengder. Den vil alltid gi tilfredsstillelse til dine gjester og deg selv uten at du blir loppet. Enten den skal nytes som den er eller til mat. Som smaksrike retter av hjort eller reinsdyr. Men selvsagt også en god biff, gjerne med peppersaus.
 
Vinen er laget av druene touriga nacional og jaen, begge typiske for Dão, og ikke minst for portvinsdistriktet som ligger rett nord for Dão. Dom Ferraz har nettopp de innsmigrende aromaene fra en ung portvin, selvsagt uten den store sødmen.
 
Den er laget av José Neiva, en av Portugals mest populære flying winemakers som kun flyr innenlands. Han legger nemlig hånd på et utall av landets moderne viner, og det med stor suksess. Neiva vet nøyaktig hva som skal gjøres med de ulike vindistriktenes særpreg, nemlig druene. I Dãos tilfelle betyr det modne druer, lang maserasjonstid og ingen filtrering. Derfor vil du også kunne oppleve noe bunnfall i vinene, men det skal du ta som et godt tegn.
 
22.09.99

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her