Høyoktan til lavpris

Høyoktan til lavpris

Denne portugisiske vinen har mer å by på enn de fleste andre i sin prisklasse.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Lua Nova Em Vinhas Velhas 2008 (59521) er en svært konsentrert vin, fortsatt ung og litt lukket, men etter en tid i glasset åpner den seg med masse røde og mørke bær, krydder og tydelig jordsmonn. Smaken følger opp med god fylde og rikhet i tillegg til friskhet, avslutningen er fast og lang. Et utmerket følge til okse eller hjort med fyldig saus. Og en vin som vil utvikle seg videre i minst seks år.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Alder + jordsmonn
Med denne vinen ønsker vinmakerduoen João Silva e Sousa (bildet t.h.) og Anselmo Mendes å hylle gamle vinstokker og deres evne til å gi unike viner. Og spesielt i Douro hvor kombinasjonen av alder på plantene og de bratte skråningene med skiferjordsmonn gir helt spesielle resultater. Og disse karene vet hva de snakker om med sin lange erfaring fra henholdsvis Douro (Offley og Sogrape) og Vinho Verde.

Typisk
Denne vinen er ikke bare et funn til prisen, men er også en veldig god representant for satsingen på tørre rødviner i Douro-dalen . Fremstillingen er en miks av både nytenkning og tradisjon all den tid halvparten har foregått i stål og resten er fottråkket i lagares ("sementbasseng"). Ingen bruk av fat hvilket bidrar til å holde prisen lav, også i Norge hvor høyoktanviner som dette (14 prosent) "straffebeskattes". Druemiksen er uspesifisert og dermed også typisk for de gamle parsellene hvor en mengde druesorter er plantet om hverandre.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lua Nova Em Vinhas Velhas 2008

Produsent:
Saven
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
135,00 kr
Varenummer:
5952101
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen