Drikke
Hva med en cognac til 75.000 kroner?

Hva med en cognac til 75.000 kroner?

Katalogen for marsauksjonen er klar for «nytelse». Her er det mye godt både av vin og brennevin, men selvsagt ikke gratis.
Redaksjonen
17 Mars 2015 - 02:32

Av i alt 729 innmeldte lotter i auksjonen som avsluttes 25./26. mars, er i alt 177 fra Burgund.

Mange toppburgundere

Domaine de la Romanee-Conti er ikke uventet godt representert med blant annet en sjelden sekslitersflaske La Tache 1974 som har en verdivurdering på 65.000. Kanskje en trøst for den som ikke fikk kjøpt La Tache på spesialpolslippet tidligere i vinter.

Ellers skal viner fra Mugnier, Engel, Angerville, Leflaive, Roumier, Ponsot, Ramonet og Coche-Dury klubbes, flere av disse i årganger med noe alder. Her vil det være mulig for alle med et nært forhold til regionen å sikre seg noen sjeldne flasker.

Hva med en 12-liter?

Fra Bordeaux kommer 149 lotter. På topp er Ch. Petrus med både magnum og dobbelmagnum, samt vanlige flasker i årganger som 1961, 1971, 1975, 1973 og 1978. Prisene her starter på 4000 kroner.

Storformatsflasker fra andre distrikter finnes også, helt opp til 12-litersflasker som Flaccianello 1997 fra Fontodi med en minstepris på 6.400.

Portvin fra toppår

Det er også en og annen «raritet» som vin jaune fra 1960-70-tallet og produsenten Henri Maire. Dessuten noe som kan være av interesse i disse naturvintider, nemlig Cornas Sans Soufre 1999 fra Thierry Allemand. Mens vi er inne på Rhône: Jamet-fansen er tilgodesett med i alt 11 lotter.

Selvsagt har auksjonskatalogen også et godt utvalg av gammel champagne.

For sterkvinselskeren blir det mulig å få tak i både vellagret madeira og portvin, deriblant etterspurte 1963 og 1977.

Gammel cognac og whisky

Brennevinskategorien er større og bredere enn noen gang. Sjeldne Sazerac de Forge Cognac Grande Champagne fra 1811 kommer til å få fart på budene og det til tross for at den er flasken med den høyeste verdivurderingen, nemlig 75.000. Stor interesse vil det også blir for enkelte whiskyer som sjeldne 25 Y.O. Anniversary Macallan fra 1957 og Gordon & Macphail Glenlivet 1938, Linkwood 43 Y.O. 1939 og Pride of Strathspey 25 Y.O.

Det er Blomqvist som er teknisk arrangør av aukjsonene til Vinmonopolet.

Katalogen ligger her, www.blomqvist.no, men du må registrere deg for å se innholdet og gi bud.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik smaker Provence-vin når topprodusent fra Burgund står bak
+
Ukens vin

Slik smaker Provence-vin når topprodusent fra Burgund står bak

Det er nemlig Seysses-familien kjent fra Dujac som står bak disse vinene som koster en brøkdel av deres burgundere og dermed byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne

Den kommer dessuten fra en produsent som først nå er tilgjengelig i Norge, og det er et vellykket møte.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten
Guide

Her finner du gode tips og oppskrifter til midtsommerfesten

Enten du skal kose deg på fjorden, i parken eller i hagen sankthansaften, Apéritif gir deg de beste tipsene og oppskriftene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her