Hvem har verdens høyeste – laveste ølpriser

Hvem har verdens høyeste – laveste ølpriser

Norge inntatt en sterk posisjon med verdens sjette høyeste ølpriser. Sjekk hvem som har de laveste.

Det er ikke uventet Tsjekkia som er på topp i verden når det kommer til ølinntaket, 419 flasker a 35,5 cl per person i året, mot tyskernes 299. På andreplass finner vi imidlertid australierne med 304 flasker, ifølge en undersøkelse i regi av FinancesOnline.com.

Bruker mer på øl

Og det som er interessant å merke seg er at Australia dette til tross har verdens åttende høyeste ølpriser. Altså rett bak Qatar, Norge og fem land hvor alkohol nærmest er bannlyst, men av andre grunner enn i Norge.

Australierne er derfor de som bruker aller mest på øl i hele verden, faktisk tre ganger så mye som tyskerne. Og et bevis på at høye priser ikke reduserer øltørsten.

Lettdrukket selger mest

Ukraina er et eksempel som forstyrrer den inngrodde forventningen om at pris og forbruk er negativt korrelert, altså jo lavere priser, jo høyere forbruk. Til tross for verdens laveste ølpriser, ligger landet et stykke ned på lista over forbruk.

Blant 10 på topp over verdens mest solgte øl er det lettdrukket som dominerer. Øverst troner kinesiske Snow og Tsingtao med Budweiser på tredje.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen