Hvem vant Smoothie-konkurransen?

Det kom inn flere enn 500 forslag til vår store smoothie-konkurranse. Kreativiteten var det ikke noe å si på, og her får du se finaleoppskriftene samt hvem vinneren ble.
Redaksjonen
01 Juli 2005 - 11:16

Tonje Elisabeth Gjølstad fra Vestskogen vant førstepremien i konkurransen om "Sommerens beste smoothie": Smoothie med skummet kulturmelk. Høres det kjedelig ut? Prøv selv! Den er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig og gir en deilig mettende følelse. Med denne på menyen har Tonje gått ned 22 kilo på under 6 måneder!

En smoothie skal som navnet antyder være myk og fyldig i konsistensen med balansert sødme og friskhet. Den skal dessuten være god og kald. Samtidig bør en smoothie ikke kreve for mye forberedelser eller ingredienser som ikke er å finne i en velassortert matbutikk.

Juryen endte opp med tre klare finalister som smaksmessig skiller seg ut, ikke bare fra de andre kandidatene men også fra hverandre. Selv om samtlige tre holder høy klasse, tok Smoothie med skummet kulturmelk innersvingen på smaksløkene. Ikke fordi den har så stor smaksbredde men fordi den gir lyst. Duften er innbydende. I munnen er den fyldig, myk og samtidig stofflig. Den er akkurat passe søt og passe syrlig samtidig som den gir en deilig mettende følelse. Dette kan trygt anbefales som alternativ til så vel frokost som mellommåltid. Dessuten er konseptet svært fleksibelt siden de fleste frukttyper fungerer. Aller best blir den med frossen frukt siden det gjør konsistensen ekstra luftig og kremaktig.

En sterk utfordrer er Blå Salto som rent ingrediensmessig krever mer planlegging. Men ikke mer enn at det er overkommelig de fleste steder i landet. Duften er fristende. Den er bløt, kremet og fluffy med behagelig syrlighet og perfekt sødme. Den er lett samtidig som den gir fin metthetsfølelse.

Tredjebest er Dagens Delight som noe mer voksen i smaken. Stangsellerien gir en fin lett krydret ettersmak samtidig som den er frisk og lett kremet. Sødmen er dempet, noe som gir en opplagt følelse av sunnhet.

Premier
1. Reisegavekort kr. 5 000
2. Kenwood Smoothiesblender
3. Kenwood Smoothiesblender

Jury
I juryen satt: Aase E. Jacobsen - Ansvarlig redaktør i Apéritif, Gaute Gusrud - Event Manager i Apéritif, Camilla Agerup - Matfaglig konsulent melk.no.

Konkurransen var et samarbeid mellom vg.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) samt Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no).

Smoothie med skummet kulturmelk

Smoothie med skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.
  2. Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.
 
 

Sendt inn av Tonje Elisabeth Gjølstad, 3142 Vestskogen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blå Salto

Blå Salto

Fremgangsmåte

Ha frosne bringebær og blåbærene i blenderen. Skrell og del avokadoen, rens litciene og ha i blenderen. Fyll på med druejuice og yoghurt og mix til en kremet konsistens og voila: smoothien er klar til å nytes i høye glass.

Tips: Dryss gjerne litt havregryn på toppen.

Her finner du flere oppskrifter med  smoothies

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Lena Mari Nilsen, Røyken

Vurder oppskriften

Dagens Delight

Fremgangsmåte

Ha alt i en blender til det er blitt en fin tykk masse. Hvis du ønsker det litt søtere kan du ta i litt sukker.

Skjær par jordbær i skiver og legg på toppen, eller del dem i to og heng dem på kanten. Ha gjerne en stangselleri i.

Som pynt kan du også bruker en kremklatt eller en kule yoghurtis. En ordentlig nam-nam-smoothie.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inger Sommer, 1415 Oppegård

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her