Hvem vant Smoothie-konkurransen?

Det kom inn flere enn 500 forslag til vår store smoothie-konkurranse. Kreativiteten var det ikke noe å si på, og her får du se finaleoppskriftene samt hvem vinneren ble.
Redaksjonen
01 Juli 2005 - 11:16

Tonje Elisabeth Gjølstad fra Vestskogen vant førstepremien i konkurransen om "Sommerens beste smoothie": Smoothie med skummet kulturmelk. Høres det kjedelig ut? Prøv selv! Den er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig og gir en deilig mettende følelse. Med denne på menyen har Tonje gått ned 22 kilo på under 6 måneder!

En smoothie skal som navnet antyder være myk og fyldig i konsistensen med balansert sødme og friskhet. Den skal dessuten være god og kald. Samtidig bør en smoothie ikke kreve for mye forberedelser eller ingredienser som ikke er å finne i en velassortert matbutikk.

Juryen endte opp med tre klare finalister som smaksmessig skiller seg ut, ikke bare fra de andre kandidatene men også fra hverandre. Selv om samtlige tre holder høy klasse, tok Smoothie med skummet kulturmelk innersvingen på smaksløkene. Ikke fordi den har så stor smaksbredde men fordi den gir lyst. Duften er innbydende. I munnen er den fyldig, myk og samtidig stofflig. Den er akkurat passe søt og passe syrlig samtidig som den gir en deilig mettende følelse. Dette kan trygt anbefales som alternativ til så vel frokost som mellommåltid. Dessuten er konseptet svært fleksibelt siden de fleste frukttyper fungerer. Aller best blir den med frossen frukt siden det gjør konsistensen ekstra luftig og kremaktig.

En sterk utfordrer er Blå Salto som rent ingrediensmessig krever mer planlegging. Men ikke mer enn at det er overkommelig de fleste steder i landet. Duften er fristende. Den er bløt, kremet og fluffy med behagelig syrlighet og perfekt sødme. Den er lett samtidig som den gir fin metthetsfølelse.

Tredjebest er Dagens Delight som noe mer voksen i smaken. Stangsellerien gir en fin lett krydret ettersmak samtidig som den er frisk og lett kremet. Sødmen er dempet, noe som gir en opplagt følelse av sunnhet.

Premier
1. Reisegavekort kr. 5 000
2. Kenwood Smoothiesblender
3. Kenwood Smoothiesblender

Jury
I juryen satt: Aase E. Jacobsen - Ansvarlig redaktør i Apéritif, Gaute Gusrud - Event Manager i Apéritif, Camilla Agerup - Matfaglig konsulent melk.no.

Konkurransen var et samarbeid mellom vg.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) samt Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no).

Smoothie med skummet kulturmelk

Smoothie med skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.
  2. Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.
 
 

Sendt inn av Tonje Elisabeth Gjølstad, 3142 Vestskogen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Blå Salto

Blå Salto

Fremgangsmåte

Ha frosne bringebær og blåbærene i blenderen. Skrell og del avokadoen, rens litciene og ha i blenderen. Fyll på med druejuice og yoghurt og mix til en kremet konsistens og voila: smoothien er klar til å nytes i høye glass.

Tips: Dryss gjerne litt havregryn på toppen.

Her finner du flere oppskrifter med  smoothies

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Lena Mari Nilsen, Røyken

Vurder oppskriften

Dagens Delight

Fremgangsmåte

Ha alt i en blender til det er blitt en fin tykk masse. Hvis du ønsker det litt søtere kan du ta i litt sukker.

Skjær par jordbær i skiver og legg på toppen, eller del dem i to og heng dem på kanten. Ha gjerne en stangselleri i.

Som pynt kan du også bruker en kremklatt eller en kule yoghurtis. En ordentlig nam-nam-smoothie.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Inger Sommer, 1415 Oppegård

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her