Hvem vant Smoothie-konkurransen?

Det kom inn flere enn 500 forslag til vår store smoothie-konkurranse. Kreativiteten var det ikke noe å si på, og her får du se finaleoppskriftene samt hvem vinneren ble.

Tonje Elisabeth Gjølstad fra Vestskogen vant førstepremien i konkurransen om "Sommerens beste smoothie": Smoothie med skummet kulturmelk. Høres det kjedelig ut? Prøv selv! Den er akkurat passe søt, akkurat passe syrlig og gir en deilig mettende følelse. Med denne på menyen har Tonje gått ned 22 kilo på under 6 måneder!

En smoothie skal som navnet antyder være myk og fyldig i konsistensen med balansert sødme og friskhet. Den skal dessuten være god og kald. Samtidig bør en smoothie ikke kreve for mye forberedelser eller ingredienser som ikke er å finne i en velassortert matbutikk.

Juryen endte opp med tre klare finalister som smaksmessig skiller seg ut, ikke bare fra de andre kandidatene men også fra hverandre. Selv om samtlige tre holder høy klasse, tok Smoothie med skummet kulturmelk innersvingen på smaksløkene. Ikke fordi den har så stor smaksbredde men fordi den gir lyst. Duften er innbydende. I munnen er den fyldig, myk og samtidig stofflig. Den er akkurat passe søt og passe syrlig samtidig som den gir en deilig mettende følelse. Dette kan trygt anbefales som alternativ til så vel frokost som mellommåltid. Dessuten er konseptet svært fleksibelt siden de fleste frukttyper fungerer. Aller best blir den med frossen frukt siden det gjør konsistensen ekstra luftig og kremaktig.

En sterk utfordrer er Blå Salto som rent ingrediensmessig krever mer planlegging. Men ikke mer enn at det er overkommelig de fleste steder i landet. Duften er fristende. Den er bløt, kremet og fluffy med behagelig syrlighet og perfekt sødme. Den er lett samtidig som den gir fin metthetsfølelse.

Tredjebest er Dagens Delight som noe mer voksen i smaken. Stangsellerien gir en fin lett krydret ettersmak samtidig som den er frisk og lett kremet. Sødmen er dempet, noe som gir en opplagt følelse av sunnhet.

Premier
1. Reisegavekort kr. 5 000
2. Kenwood Smoothiesblender
3. Kenwood Smoothiesblender

Jury
I juryen satt: Aase E. Jacobsen - Ansvarlig redaktør i Apéritif, Gaute Gusrud - Event Manager i Apéritif, Camilla Agerup - Matfaglig konsulent melk.no.

Konkurransen var et samarbeid mellom vg.no, aperitif.no, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) samt Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker (frukt.no).

Smoothie med skummet kulturmelk

Fremgangsmåte

Bruker noen ganger bare banan, men da tar jeg godt med kanel oppi. Har hørt at en teskje kanel frigjør like mye antidioksanter som 1 kg. gulrøtter.

Alt puttes oppi hurtigmikseren/blenderen og blandes.

Bakgrunn:
Mannen min og jeg har siden 1. januar 2005 slanket oss tilsammen 50 kg! Smoothie med kruskakli har vært et raskt mellommåltid eller kveldskos nesten hver eneste dag. Dette mellommåltidet går man på lenge da det består av proteiner, frukt og fiber - det gir god metthetsfølelse! Man kan jo bli litt lei av bare frukt og yoghurt hver for seg - så dette er et magert og godt alternativ, samtidig blir det rimligere å bruke skummet kulturmelk enn yoghurt.
 
 
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Blå Salto

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 dl
frosne bringeær
1 stk
6 stk

Fremgangsmåte

Ha frosne bringebær og blåbærene i blenderen. Skrell og del avokadoen, rens litciene og ha i blenderen. Fyll på med druejuice og yoghurt og mix til en kremet konsistens og voila: smoothien er klar til å nytes i høye glass.

Tips: Dryss gjerne litt havregryn på toppen.

Her finner du flere oppskrifter med  smoothies

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dagens Delight

Fremgangsmåte

Ha alt i en blender til det er blitt en fin tykk masse. Hvis du ønsker det litt søtere kan du ta i litt sukker.

Skjær par jordbær i skiver og legg på toppen, eller del dem i to og heng dem på kanten. Ha gjerne en stangselleri i.

Som pynt kan du også bruker en kremklatt eller en kule yoghurtis. En ordentlig nam-nam-smoothie.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen