Ukens drink

Cin Cyn - negroni med Cynar

Hvis negroni fortsatt er for kraftig, prøv denne mildere utgaven
Foto: (semenovp)

Hvis negroni fortsatt er for kraftig, prøv denne mildere utgaven

Det er bitterlikøren med bilde av en artisjokk på etiketten som gjør susen i denne negroni-varianten.
14 Oktober 2022 - 11:00

Selv har jeg et spesielt forhold til bitterlikøren Cynar som går langt tilbake i tid. En flaske av den og av den franske bitterlikøren Suze overlevde lenge i barskapet. Smaken var så sær at ingen lot seg friste. Heller ikke på nachspiel. 

Så Cynar er ikke noe du drikker som den er, det måtte i så fall være som medisin. Den fungerer imidlertid veldig godt i drinker. Ikke hvilken som helst drink selvsagt, men som en erstatning for andre typer bitterlikør. I denne negroniversjonen tar den over for den noe bitrere Campari.

Cynars vegetale/urteaktige karakter gir dessuten negronien en artig tvist. Summa summarum snakker vi om en mer lettdrikkelig og litt svakere negroni. 

Det som gjør Cynar spesiell, er at den er laget med artisjokkblader. Noe som høres som en litt vill ide. Men artisjokk - Cynara scolymus på latin - har også bittertoner som mildnes når den varmebehandles. Så det er muligens utgangspunktet. Selvsagt kommer den fra Italia som er en av de største dyrkerne av artisjokk. Oppfinnelsen skjedde rundt 1950, og drikken er ment å brukes som en amaro - som har til formål å stimulere fordøyelsen. 

Når den mikses i en drink som Cin Cyn - beholder den helt klart denne effekten, men blir litt lettere å svelge. 

Du kan også prøve denne oppskriften med Cynar

Se våre andre oppskrifter på negroni

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Cin Cyn - negroni med Cynar drinkoppskrift

Cin Cyn - negroni med Cynar  drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Hell ingrediensene i et røreglass med isbiter.
  2. Rør i 25 sekunder og sil drinken over en stor isbit i et rocksglass eller over i et avkjølt cocktailglass.
  3. Legg appelsinskallet oppi.

Tips:
Hvis du erstatter gin med maltwhisky får du en Sin Cyn.  
Slik smaker Cynar

Her finner du flere negronidrinker

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her