Hvit start på året

Om ikke utetemperaturen tilsier kjølig hvitvin, så er det nå sjømaten er på sitt beste. Og bedre kombinasjon enn med en chablis finner du knapt.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Dessuten er "min utvalgte" i boks - og dermed i et behagelig prisleie for den som har tømt kontantbeholdningen etter jul. Fourrey Chablis 2009 (59166) er - innpakningen til tross - en nøye sammensatt chablis, fra en liten produsent og fra én enkelt landsby, Milly, rett vest for Chablis by, i umiddelbar nærhet av premier cru-vinmarken Côte de Léchet .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Uten spor av fat
Derfor byr den også på vesentlig mer ekte chablisfølelse enn hva vi vanligvis finner i en boks fra den kanten. Den gode fylden og karakteren har den takket være velvoksne vinstokker samt seks måneders lagring på bunnfallet før en forsiktig filtrering. Her er heller ikke noe fatpreg å spore.

God premier cru-valuta
En velvillig partner for alt fra klassiske fiskeretter som torsk med sandefjordsmør til det store skalldyrbordet. Er det for tidlig for slike utskeielser, smaker den også himmelsk til en hverdagslig kylling- eller pastarett.

Bak navnet Fourrey skjuler det seg et søskenpar, Marie Jo og Jean Luc Fourrey, som driver sine 20 hektar etter prinsippene for såkalt bærekraftig jordbruk. Tilgjengelig i Norge er også to av deres premier cruer som begge byr på mye for pengene.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Fourrey Chablis 2009

Produsent:
Domaine Fourrey et Fils
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Chablis
Pris:
479,90 kr
Varenummer:
5916601
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen