Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Denne flotte vinen har så mye smak at du klarer deg med ett glass.

Dom. du Closel La Jalousie Savennières 2013 har egentlig alt du leter etter ved en god vin – perfekt balanse, mye smak for pengene, godt lagringspotensial og ikke minst stor anvendelighet i matveien. Dessuten finnes den i de fleste polutsalg.

Dermed kan du godt unne deg et glass til helgens middag. Jeg kan garantere deg mye større uttelling enn ved å velge mer av en mindre interessant vin (for eksempel fra boks). «Less is more» er et godt nyttårsforsett når det kommer til vin.

Men så tilhører Domaine du Closel eliten blant chenin blanc-tolkerne. Tørr chenin blanc blir knapt bedre enn i Savennières og hos den svært så ydmyke, men like fullt karaktersterke Evelyne de Pontbriand.

Les om mitt besøk hos Domaine du Closel

Hennes viner er kanskje ikke like kjent som Nicolas Jolys eller Baumards, men av like høy byrd. En betegnelse som kanskje virker søkt for en vin, men det skjønner du når du beveger deg i området. Du får så absolutt forståelsen for at her har man laget vin for Frankrikes og Englands (og den gang verdens) mektigste i snart 1000 år. Domaine du Closel (egentlig Ch. des Vaults) har røtter tilbake til 1495.

Denne cuvéen er laget av druer fra bratte parseller med skiferjordsmonn og inntil 20 år gamle planter. De eldste er reservert for toppvinen Clos du Papillon som kommer for salg (på ny) senere i år.

Her kan du lese om hvor fortreffelig denne vinen er

Som naboen Nicolas Joly jobber Evelyne naturlig i både vinmark og vinkjeller og er sertifisert økologisk. Det betyr blant annet bruk av druenes egne gjærsopper og et nært forhold til månen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Dom. du Closel Jalousie Savennières 2016

Produsent:
Domaine du Closel
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
368,00 kr
Varenummer:
3100301
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen