Hvite kupp

Her er hvitviner som priser våren i dobbel forstand.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Da Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2013 (56414) ble lansert i samtlige polutsalg tidligere i vinter, ble prisen redusert fra 140 til 128. Kombinasjonen med den flotte karakteren til 2007-årgangen gjorde at vinen fikk bein å gå på.

Alternativ til boks
Og nå er det gnistrende friske, råferske, og ikke minst svært lovende 2008-dråper flaskene inneholder. Et flott valg til det meste du kunne tenke deg å trylle frem av sjømat med saus.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

En virkelig "killer match" er sjøkreps med urtesmørsaus.

En utrolig flott riesling som knapt møter konkurrenter i denne prisklassen. Dens "lillebror" Battenfeld-Spanier Basis Riesling 2009 (50900) er etter at også den er satt ned betydelig, et enda bedre kjøp. For 90 kroner får du nemlig en svært leskende og deilig hvitvin som også fungerer veldig godt på matbordet, spesielt sammen med skalldyr naturell. Dette er vårens gnistrende gode alternativ til boksvin.

Flere kupp
Disse to vinene er imidlertid nederste trinn på Battenfeld Spaniers kvalitetsskala. Talentfulle og kompromissløse Hans Oliver Spanier som holder til i Hohen-Sülzen i Rheinhessen reserverer sine aller beste druer til en håndfull rieslinger i den virkelige toppklasse.

Som Battenfeld-Spanier Riesling Hohen-Sülzen 2012 (62117) , også den er veritabelt kupp. Den er laget av utvalgte druer fra vinmarker i Mölsheim hvor Spanier også har noen hektar. Mesteparten av vinmarkene er imidlertid i Hohen-Sülzen og Flörsheim hvor hans to grosses gewächs -viner Kirchenstück og Frauenberg kommer fra. De er begge veldig gunstig priset og absolutt verd å legge i kjelleren, men er kun tilgjengelig gjennom spesialpolet på Briskeby.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2020

Produsent:
Weingut Carolin Spanier-Gillot & Hans Oliver Spanier
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
157,90 kr
Varenummer:
5641401
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Battenfeld-Spanier Basis Riesling 2009

Produsent:
Battenfeld-Spanier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
50900
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen