To hvite du må kjøpe

To rimelige italienske hvitviner som begge er økologiske, men likevel svært forskjellige, er ukens meny.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Jeg klarte rett og slett ikke å bestemme meg for hvilken av disse to hvitvinene jeg hadde mest lyst på. Begge er nemlig veldig gode, og ikke minst svært prisgunstige. Samtidig som de dekker forskjellige behov og appellerer til ulike smaker.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Fruktighet eller karakter
Jasci Marchesani Trebbiano d'Abruzzo 2013 (10656) er ikke bare den rimeligste, men også den som flest vil nikke anerkjennende til. Veldig deilig fruktighet, fin syre og lang ettersmak gjør den til en vin du bare må like. En potensiell favoritt for sommeren og som dessuten finnes i så å si alle polutsalg.

Mont'Albano Sauvignon 2007 (10657) er rikere og med mer karakter, mer "krevende" rett og slett. En vin som faktisk tjener på å dekanteres. Og som trenger mer smak i matfølget enn den andre. Et veldig godt hvitt alternativ til veltilberedt grillmat. Også denne er å få tak i nesten overalt.

Lang økoerfaring
Felles har de at de er italienske og økologiske . Dessuten at de er laget av relativt små produsenter, i hvert fall sett i forhold til prissjiktet de befinner seg i. Jasci & Marchesani er minst, men har lengst erfaring med økologisk dyrking av alle som driver slik druedyrking i hele Italia. Allerede i 1978 valgte de to fetterne Jasci & Marchesani å endre kursen.

Mont'Albano er heller ingen nybegynner i økosammenheng siden omleggingen var et faktum i 1985. Begge vinene ble lansert i Norge som 2006-årgang i mai i forbindelse med polets satsing på økologiske viner . Generelt ga 2007 større friskhet for hvitvin fra Italia, så årgangsskiftene kom med god timing i forhold til den forestående sommerferien.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Jasci Marchesani Trebbiano d'Abruzzo 2014

Produsent:
Jasci & Marchesani
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
125,00 kr
Varenummer:
1065601
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Mont'Albano Sauvignon 2007

Produsent:
Mont'Albano S.A.S
Utvalg:
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Friuli-Venezia Giulia
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
1065701
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen