Hvitt bryllup?

Ukens vin er perfekt til vårens og sommerens brylluper. Den er aromatisk og rund med behagelig friskhet. En vin som hele selskapet vil nikke anerkjennende til. Også fordi det er en gjenganger.

År etter år seiler den hvite bordeauxvinen Château Bonnet (varenr. 2825) opp som en god kandidat til tittelen godt kjøp. Og det til tross for at prisen er passert den magiske 100-kroners grensen. Men la deg ikke skremme av det, for de ekstra kronene er vinen verdt. Nå finnes den i 2000-årgang og er rundere og mer aromatisk enn noen gang før. Ikke en vin for syrefreaker, for i 2000 var det varmt, og druene fikk tilsvarende mye sukker. Men Bonnet har tilstrekkelig  friskhet til å stå i mot all sødmen. Bare ikke la den bli altfor varm, 7-8 grader er passe serveringstemperatur.

Drueblandingen er like deler sauvignon blanc som stiller opp med friskhet, og sémillon som gir fylde, samt en dash muscadelle som bidrar med aromabredde. Denne resepten har vist seg å være svært suksessrik på det norske markedet hvor Bonnet for mange er synonymt med hvit bordeaux. Historien bak vinen kan du lese her.

Château Bonnet er en anvendelig vin som kan drikkes så vel som aperitiff som til forretten og til hovedretten, spesielt hvis det er fisk som står på menyen, men også til en lett kyllingrett er den en fin match. Den tåler godt så vel røykte aromaer, fra eksempelvis røykt laks, som litt krydder, for eksempel karri.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen