Hvitt og rosé fra Catalonia

Redaksjonen
25 Januar 2008 - 17:46

Ikke overraskende dominerer Torres utvalget av hvite viner fra Catalonia, også i toppen.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Hvitt og rosé fra Catalonia

(86p)
Nerola Xarel.Lo Garnacha 2005
Miguel Torres
Spania - Catalonia
55896 Vectura - kr 127,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Klar ung gul. Fin fruktig duft med gule epler og plommer samt snev av mineraler.
Smak: Bra fruktfylde i anslaget, god syre, stor fruktighet, sitter en god stund med mye epletoner i finishen. (2005)
Bruksområde: Salater med sjømat eller kylling.
Vurdering: En god vin som holder fint et år til. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 80 % xarel.lo, 20 % garnacha blanca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Fransola Sauvignon Blanc 2006
Miguel Torres
Spania - Catalonia
55893 Vectura - kr 157,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Gul. Veldig aromatisk duft med solbærblader, mye tropiske toner samt stikkelsbær og urter.
Smak: Bløtt anslag, god syre, ganske moden og fyldig frukt, sitter lenge. (2005)
Bruksområde: Krydret sjømat eller kylling.
Vurdering: En litt voldsom sauvignon blanc som er best innen et par år. Godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 95 % sauvignon blanc, 5 % parellada
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Milmanda Chardonnay 2005
Miguel Torres
Spania - Catalonia
55895 Vectura - kr 255,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Gullgul med grønnskjær. Rik duft med moden sitrus, epler, krydder, blomster og eik.
Smak: Fast i anslaget, følger duften, eikepreget er godt integrert, fine syrer, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Grillet fisk eller lyst kjøtt.
Vurdering: En god hvitvin for den som liker eikepreget. Best innen et par år. Vel verd prisen. 85 p (2005)
Laget av: 100 % chardonnay
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Viña Sol 2006
Miguel Torres
Spania - Penedés
833 Vectura - kr 91,10 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Lys klar grønngul. Frisk delikat duft av epler, sitrus og noe tropisk frukt samt fint druepreg.
Smak: Fruktig anslag, god syre, fin tørrhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Lettere sjømatretter som blåskjell eller skalldyrsalat.
Vurdering: En frisk og lettdrukket vin som er best innen et år. Meget godt kjøp. 84 p (2006)
Laget av: 100% parellada
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ingen fatlagring.
Bestill her:

(84p)
Raimat Chardonnay 2006
Bodegas Raimat
Spania - Costers del Segre
6351 VSD - kr 119,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Klar gul med grønt. Aromatisk duft med en del tropiske toner samt fatkrydder.
Smak: Følger duften, en del tropiske toner samt moden gul frukt gir en veldig rund og litt fet smak, men den sitter ok. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Kunne hatt noe mer syre. Nå. Godt kjøp. 84 p (2006)
Laget av: 100% chardonnay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
Roc Blanco Perelada 2006
Cavas del Ampurdan S.A.
Spania - Catalonia
33387 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Palmer & Co
Farge og duft: Lys gulgrønn. Ren og svakt søtlig duft av melon, epler, sitrus og stikkelsbær.
Smak: Saftig anslag, ganske bløt med noe fruktsødme, lett bitterhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Enklere sjømatretter.
Vurdering: En ok matvin som er best nå. Vel verd prisen. 83 p (2006)
Laget av: 70% macabeo, 15% xarel og 15% parellada.
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
René Barbier Rosado 2006
René Barbier
Spania - Penedés
868 Vectura - kr 91,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Lys rød. Røde bær og bringebærdrops i duften.
Smak: Fast saftig anslag, mye røde bær i midten, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En helt grei rosé som må nytes nå. Godt kjøp. 82 p (2006)
Laget av: Parellada, xarel-lo, macabeo, ull de liebre, monastrell, garnacha.
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ingen lagring på eikefat.
Bestill her:

÷ (82p)
Pinord Chardonnay 2005
Bodegas Pinord
Spania - Penedés
30897 VSD - kr 117,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Gul. Fruktig moden duft med noe eikekrydder.
Smak: Følger duften, ganske moden og bløt, ok tørrhet i finishen. (2005)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Månytes nå. Verd prisen. 82 p (2005)
Laget av: 100% chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Marqués de Monistrol Rosé 2006
Marques de Monistrol
Spania - Catalonia
43418 VSD - kr 79,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
United Wineries
Farge og duft: Lys rød. Ren og grei duft av røde bær.
Smak: Rent saftig anslag, fin finish. (2006)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: En rosé som bør serveres godt avkjølt. Vel verd prisen. 80 p (2006)
Laget av: 100% garnacha
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

+ (78p)
Marques de Monistrol Chardonnay Macabeo 2006
Arco Bodegas Unidas
Spania - Penedés
33570 VSD - kr 79,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
United Wineries
Farge og duft: Lys gul. Frisk fruktig duft på den enkle siden.
Smak: Saftig anslag, men ganske bløt, litt kort. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men ren hvitvin. Nå. Vel verd prisen. 78 p (2006)
Laget av: 50% chardonnay og 50% macabeo.
Alkoholinnhold: 10,5% vol.
Bestill her:

+ (77p)
Viña Esmeralda 2006
Miguel Torres
Spania - Penedés
835 Vectura - kr 92,50 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Beverage Partners Norway
Farge og duft: Lys gulgrønn. Veldig parfymert duft med en del sukkertøytoner og mye rosepreg.
Smak: Følger duften, en del syre men den ligger litt utenpå, lett sødme i finishen. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En noe kommersiell vin for de som liker en blomsteraktig vin. Verd prisen. 77 p (2006)
Laget av: 85% muscat d'alexandria, 15% gewürztraminer.
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ingen fatlagring.
Bestill her:

(75p)
René Barbier Rosado 2004 BiB
René Barbier
Spania - Penedès
34386 Vectura - kr 306,00 (300cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Lys rød. Enkel og litt vel moden duft av røde bær.
Smak: Lett saftig anslag, veldig lett og kort. (2005 BiB)
Bruksområde:
Vurdering: Mangler fylde og litt friskhet. 75 p (2005 BiB)
Laget av: Parellada, xarel-lo, macabeo, ull de liebre, monastrell, garnacha.
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her