Drikke
I kveld vil jeg ha noe i kaffen

I kveld vil jeg ha noe i kaffen

Espresso martini er en ytterst forførende drink. Omtrent som en konsentrert latte – bare mye bedre.
20 Februar 2015 - 13:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Espresso martini er signert en av Londons mest kjente bartendere – Dick Bradsell.

Still going strong

Dick driver en bar under en meksicansk restaurant i Soho kalt El Camion. Under er baren Pink Chiuahua som stort sett fokuserer på tequila. Kanskje litt merkelig når man tenker på at Dick er kjent som mannen bak nyere klassikere som Espresso martini og Bramble.

Se alle våre drinker med espresso

Selv om det var på 1980-tallet Dick hadde sin «storhetstid», jobber han fremdeles aktivt i baren.

Og El Camion er en av Londons hotspots for meksikansk mat. Etter et godt måltid med cerveza og tequila på siden, er det en god ide å ta turen ned trappen til Pink Chiuahua for å bli servert en av disse drinkene fra mannen selv. Ren nostalgi.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Espresso martini drinkoppskrift

Espresso martini drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is og rist kraftig!  Sil over i et avkjølt coupetteglass.

Tips 1: Pynt gjerne med et lett kaneldryss eller malt kaffe.

Tips 2: Test mellom forskjellig kaffelikører for å finne din favoritt – jeg anbefaler Kahlua, Tia Maria eller Coffee Heering.

Tips 3: Grunnen til at det brukes fløte i denne drinken er for å redusere beskheten fra espressoen. Hvis du er redd for kaloriene, kan du bruke helmelk, men resultatet blir ikke fullgodt.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her