Dagens rett

Indrefilet surret i spekeskinke

Vi spanderer på oss svineindrefilet. Litt spekeskinke surret rundt forsterker smaksbildet, og den myke merlotvinen håperr vi passer godt til resten av tilbehøret du selvsagt også får oppskriftene til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Indrefilet surret i spekeskinke

Antall porsjoner

4

Ingredienser

0.5 ts
8 skiver
2 ss

Fremgangsmåte

Gni svinefileten inn med pepper.

Pakk fileten inn i skinke-skivene og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.

Pensle fileten med olje og legg den over i en ildfast form.

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og stek på 175 °C til termometeret viser ca. 70 °C. Sjekk termometeret etter 10 minutter.

Serveres med stekte potetbåter og ratatouille.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ratatouille

Fremgangsmåte

Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.

Ha olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.

Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper og server med kokt ris og nybakt brød ved siden av.

Lag noen av disse lekre grønnsaksrettene

Tips: Denne franske grønnsaksretten er nydelig på egenhånd eller passer utmerket som tilbehør til grillmat, alle former kjøtt og gjerne også fisk.

Flere internasjonale retter finner du her

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Stekte potetbåter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

10 stk
3 ss
2 ts

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 225 °C. Vask potetene godt og del dem i båter som du legger i en langpanne med stekepapir i bunnen.

Pensle med olje, kryddderurter, salt og pepper. Stek i 20 minutter.

Tips: Potetene blir ekstra sprø med varmluft de siste 5 minuttene.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen