Intet mindre: En perfekt vin for å prøve noe nytt

Intet mindre: En perfekt vin for å prøve noe nytt

Om du ikke har dristet deg helt over i naturvinens verden, skal du prøve denne eller de andre vinene fra samme produsent. De kommer med smaksgaranti.

 

Naturviner er like skremmende for noen som Pride-paradene er for landets mørkemenn – uten sammenligning for øvrig. Men det Pride og naturviner har til felles er at de går litt ut av komfortsonen og utfordrer den inngrodde oppfatningen av hvordan ting skal være, som hva en vin skal smake. Samtidig som de sprer livsglede, håp og tro på en bedre verden, og det kan vi jo aldri får nok av.

Østerrikske Pittnauers viner er imidlertid et fornuftig sted å starte om du tilhører skeptikerne.

Les mer om disse gledessprederne her

Og Pittnauer Perfect Day 2018 er like avslappet myk og forførende som Lou Reeds sang med samme navn (selv om han synger om å drikke sangria i parken, men så er låta fra 1972 og da var sangria det kuleste du kunne få tak i – datidens naturvin med andre ord).

Her kan du nyte Lou Reeds klassiker

 

Denne perfekte vinen til å nyte i parken, under en parasoll eller på sommerfesten til grillmaten, strutter av energi med mye god frukt takket være en veritabel fruktkompott av druer som alle er behandlet etter naturlige metoder, både i vinmarken og i vinkjelleren. Vinen har fått struktur fra så vel syre som det faktum at den er laget på samme måte som en rødvin, med hele drueklaser i gjæringstanken i 10 dager, som etterlater et lett bitt i munnen. En oransjevin som «bare» er gul, riktignok uklar, men det skyldes at druene som er brukt har lite farge i skallene og at vinen er laget i ståltank uten påvirkning av oksygen. Og så er den ikke filtrert, slik at du får med deg alle de gode smakene fra druematerialet.

 

Fra samme sted kommer Pittnauer Dogma Rosé 2018 – som langt fra er dogmatisk, i betydningen sneversynt, men den er på en måte en protest mot bølgen av ultralyse roseviner som oversvømmer markedet. Den er nemlig dypt rosa takket være at drueklasene er gjæret hele og i 20 dager. Det gir maksimalt fargeuttrekk fra både blaufränkisch og st. laurent. Men uten at du er i tvil om at vi faktisk snakker om en rosevin. Dette er en av mine absolutte favoritter i den rosa kategorien.

Se alle sommerens roseviner her

Det som skiller den ut fra mengden utenom fargen er den supre friskheten og konsentrasjonen. En vin som går til det meste sommerfesten har på menyen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Pittnauer Perfect Day 2019

Produsent:
Weingut Pittnauer
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Burgenland
Pris:
296,00 kr
Varenummer:
10904901
90 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Pittnauer Dogma Rosé 2019

Produsent:
Weingut Pittnauer
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Østerrike
Område:
Øvrige
Pris:
284,00 kr
Varenummer:
10100001
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen