Godbiter i pollisten
Det er umulig å ikke være glad når du nyter disse

Det er umulig å ikke være glad når du nyter disse

Denne produsentens viner er like morsomme å drikke som etikettene tilsier. Om ikke alle er å få i Norge, så er det fortsatt nok å velge mellom.
Aase E. Jacobsen
02 August 2017 - 13:45

 

 

Pinot Noir Fuchsenfeld.

 

Med hele ni forskjellige tilnærminger fra Pittnauer i salg på polet, burde det var fullt mulig å finne sin favoritt. Enten det er den seriøse Pittnauer Pinot Noir Fuchsenfeld 2015 som er en herlig «take» på pinot noir eller Pannobile 2014 som er mer «østerriksk» ved å være en miks av zweigelt, blaufränkisch og st. laurent.

Eller supertrendy pet’nat-ene som hos Pittnauer selvfølgelig heter Pitt nat Conversion blanc 2016 og Pitt nat Conversion rose 2016. Her snakker vi om upretensiøse, men like fullt seriøse sommerviner som det er umulig å ikke like. Spesielt leskende blir de nær alkoholprosenten er ned mot 10 blank.

 

Pitt nat blanc.

Gerhard Pittnauer er mannen bak disse vinene og bak ham står Birgitte som har vært med så å si siden starten. Den var nemlig mot slutten 80-tallet da den knapt myndige Gerhard ble tvunget til å overta vingården siden faren døde plutselig. Østerriksk vin var ikke akkurat hot stuff på den tiden heller motsatt, æreskjelt som den var etter frostvæskeskandalen. Men Gerhard brukte lang tid p å finne sin vinstil etter endte studier. Det ble til slutt biodynamisk dyrking og tilsvarende praksis i vinkjelleren.

Fra 1998 ble han medlem i Pannobile som er en gruppering av ni ambisiøse østerrikske vinprodusenter som alle har vinmarker i den sørøsstvendte åssiden nordøst for Neusiedlersee, mellom Neusiedl am See og Halbturn.

Jordsmonnet her består av quartzholdig grus med avleiringer på toppen over kalk, leire og sand formet av så vel Donau i nord som Alpene i vest.

 

Vinkjelleren sett fra åssiden hvor de beste vinmarkene ligger.

 

Pannobile-vinene blir til ved at gruppen godkjenner resultatet og er derfor ikke knyttet til Neusiedlersee DAC som siden 2011 er en betegnelse som kan brukes for viner med minst 80 prosent zweigelt fra samme område.

 

Birgitte og Gerhard Pittnauer nyter sin rose uten bobler.
5

 

I 2014 ble Gerhard Pittnauer kåret til årets vinmaker av Falstaff, det ledende østerrikske vinmagasinet. Det var særlig hans topp pinot noir Baumgarten som gjorde utslaget. Vi må nøye oss med Fuchsenfeld som tar igjen med å være en knallgod vin til prisen. Men pinot noir er ikke hans viktigste druesort, det er derimot de for Neusiedlersee-området så viktige typene nevnt ovenfor som dominerer.

Det er også druemiksen for Pittnauers lekre rose uten bobler, Pittnauer Rosé 2016.

Se alle vinene fra Pittnauer

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

  • Produsent:
    Weingut Pittnauer
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Østerrike Østerrike
    Område:
    Burgenland
    Pris:
    348.00 kr
    Varenummer:
    7356001
    90 POENG
    Pittnauer Pannobile
  • Produsent:
    Weingut Pittnauer
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Østerrike Østerrike
    Område:
    Burgenland
    Pris:
    269.40 kr
    Varenummer:
    7441001
    88 POENG
    Pittnauer Fuchsenfeld Pinot Noir
  • Produsent:
    Weingut Pittnauer
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Østerrike Østerrike
    Område:
    Burgenland
    Pris:
    199.90 kr
    Varenummer:
    7441101
    88 POENG
    Pittnauer Rosé
  • Produsent:
    Weingut Pittnauer
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Østerrike Østerrike
    Område:
    Österreichischer W.
    Pris:
    349.00 kr
    Varenummer:
    7644401
    88 POENG
    Pitt nat rosé
  • Produsent:
    Weingut Pittnauer
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Østerrike Østerrike
    Område:
    Österreichischer W.
    Pris:
    349.00 kr
    Varenummer:
    7644501
    86 POENG
    Pitt nat blanc
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her