Iskaldt på Magma

Absolut Icebar utenfor Magma Bar & Restaurant på Frogner i Oslo er helt i særklasse. Helt frem til vårsola blir for plagsom.

Det hele startet for mer enn ti år siden i Jukkasjärvi i Nord-Sverige. Her hadde noen entusiastiske (og en smule gale) svensker bygget et helt hotell i is. Fart på sakene ble det i 1994 da Absolut Vodka foreviget Kate Moss, Naomi Campbell og Markus Schenkenberg midt i iskreasjonene i forbindelse med kampanjen Absolut Versace. Hver vinter når kulden setter inn, bygges hotellet på nytt, og denne sesongens variant har 140 senger fordelt på 64 rom.

Stockholm først
1. juni 2002 åpnet verdens første innendørs isbar - bygget av is fra Torneelven - på Nordic Light Hotel i Stockhom. Siden har «produktet» blitt eksportert til Milano, London og Tokyo. Sonja Lee og Magna Bar & Restaurant er derfor i et fasjonabelt selskap, og altså først i verden med en utendørs versjon av konseptet som skal stå permanent i noen uker.

Det har riktignok vært laget en utendørs isbar en gang tidligere, men det var en «one night stand» i en ørken i Sør-Afrika...

Isen, mer enn fem tonn, som er brukt til bar, glass, skulptur, bord og sittegruppe, er - spesialimportert fra Jukkasjärvi. I tillegg har baren en bakvegg av isblokker. Isen er klar og gjennomsiktig som glass, og de to tonnene som er helt fri for luftbobler, kommer fra Canada.
- Isblokkene er maskinprodusert og det tar fire dager å produsere en blokk. Den «boblefrie» isen tåler mer vekt og er en del sterkere enn vanlige isblokker og derfor bedre å bygge med, forteller Jack hos Mr. Iceman. Is er med andre ord ingen enkel affære.

Apeach
For å feire lanseringen av Absolut Apeach og vodkaens inntreden i Vinmonopolets sortiment, var drinklisten bygget over vodkaen med smak av fersken. Selv om noen etter en time utendørs nok kunne tenkt seg en «hot chocolate», så det ut til at de fleste synes at «drinks in the rocks» var mest stas.

Men husk: Her kan det være smart å bytte ut cocktailkjole og lave sko med stillongs og topplue - i alle fall om kulda holder seg. Magmas Absolut Icebar forsvinner med vårsola i midten av mars, men innen den tid er det mulig å nyte tøffe drinker i like tøffe omgivelser på Frogner i Oslo.

Barkartet:
Apeach Ruby
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, grapefruktjuice og saften fra en halv lime.
 
Apeach Cosmo
Absolut Apeach, Stiernan Triple Sec, cranberryjuice og saften fra en halv lime.
Apeach Surrender
Absolut Apeach, en dash Grenadine og ananasjuice.
Apeach Passion
Absolut Apeach, Passoa Liqueur og cranberryjuice.
Apeach Belini
Absolut Apeach, ferskenjuice og Codorniu Brut Clasico.
 
Husk at drinkene tar seg best ut i glass laget av is...

Iskunstner (skulptør): Masaru Inage.
Foto: Apeland Informasjon

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen