Drikke
Jay-Z kjøper champagnemerke

Jay-Z kjøper champagnemerke

Etter å ha samarbeidet i åtte år, velger Jay-Z å kjøpe champagnemerket Armand Brignac.
Redaksjonen
18 November 2014 - 18:01

Det er wownews.se som melder om den kjente rapperens bokstavelig talt gullkantete scoop. For Armand Brignac er ikke bare kjent som en påkostet champagne rent innholdsmessig, også emballasjen er bling-bling så det holder.

Brukt i Jay-Z-video

Champagnen, som er kjent under navnet Ace of Spades på det amerikanske markedet, ble lansert så sent som i 2006. Den første cuvéen som ble lansert het Armand de Brignac Brut Gold.

Slik smaker Jay-Z’ yndlingschampagne

Champagnen er et samarbeid mellom Champagne Cattier og den amerikanske distributøren Sovereign Brands. Selve navnet de Brignac ble registrert allerede på slutten av 1940-tallet av Jean-Jacques Cattiers mor, men ble aldri lansert. Siden myndighetene krever at et champagnenavn allerede har vært i bruk, når en ny champagne skal lanseres, falt valget på dette navnet for Cattiers nye superchampagne.

Shawn «Jay-Z» Carter var helt fra starten champagnens ansikt utad. Blant annet ble den vist fram i videoen til låta «Show me what you got».

Verdens dyreste champagneflaske

For to år siden donerte Jay-Z 350 flasker som gikk med på en veldedighetsmiddag for Barack Obama på artistens egen nattklubb i New York.

– Vi har hatt en fantastisk samarbeid med Jay-Z helt siden han oppdaget Armand de Brignac. Han begynte å interessere seg for å eie varemerket og ga oss et tilbud vi rett og slett ikke kunne avslå. Men den utrolig utviklingen vi ser for våre andre varemerker, spesielt Luc Belaire (sørfransk musserende, red.anm.), følte vi at det passet godt, forteller Yvonne Lardner, pr- og markedssjef for Sovereign Brands.

Armand de Bringac er også blitt veldig populær i gamblermiljøene hvor det å svi av store beløp på drikke er viktig. Verdensrekorden (verdens dyreste champagne) skal fortsatt være gambleren Don Johnsons som brukte 1,2 mill NOK på en 30 liters Armand de Brignac-flaske (kalt midas) i juni 2011 på London-nattklubben One For One.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her