Drikke
Jay-Z kjøper champagnemerke

Jay-Z kjøper champagnemerke

Etter å ha samarbeidet i åtte år, velger Jay-Z å kjøpe champagnemerket Armand Brignac.
Redaksjonen
18 November 2014 - 19:01

Det er wownews.se som melder om den kjente rapperens bokstavelig talt gullkantete scoop. For Armand Brignac er ikke bare kjent som en påkostet champagne rent innholdsmessig, også emballasjen er bling-bling så det holder.

Brukt i Jay-Z-video

Champagnen, som er kjent under navnet Ace of Spades på det amerikanske markedet, ble lansert så sent som i 2006. Den første cuvéen som ble lansert het Armand de Brignac Brut Gold.

Slik smaker Jay-Z’ yndlingschampagne

Champagnen er et samarbeid mellom Champagne Cattier og den amerikanske distributøren Sovereign Brands. Selve navnet de Brignac ble registrert allerede på slutten av 1940-tallet av Jean-Jacques Cattiers mor, men ble aldri lansert. Siden myndighetene krever at et champagnenavn allerede har vært i bruk, når en ny champagne skal lanseres, falt valget på dette navnet for Cattiers nye superchampagne.

Shawn «Jay-Z» Carter var helt fra starten champagnens ansikt utad. Blant annet ble den vist fram i videoen til låta «Show me what you got».

Verdens dyreste champagneflaske

For to år siden donerte Jay-Z 350 flasker som gikk med på en veldedighetsmiddag for Barack Obama på artistens egen nattklubb i New York.

– Vi har hatt en fantastisk samarbeid med Jay-Z helt siden han oppdaget Armand de Brignac. Han begynte å interessere seg for å eie varemerket og ga oss et tilbud vi rett og slett ikke kunne avslå. Men den utrolig utviklingen vi ser for våre andre varemerker, spesielt Luc Belaire (sørfransk musserende, red.anm.), følte vi at det passet godt, forteller Yvonne Lardner, pr- og markedssjef for Sovereign Brands.

Armand de Bringac er også blitt veldig populær i gamblermiljøene hvor det å svi av store beløp på drikke er viktig. Verdensrekorden (verdens dyreste champagne) skal fortsatt være gambleren Don Johnsons som brukte 1,2 mill NOK på en 30 liters Armand de Brignac-flaske (kalt midas) i juni 2011 på London-nattklubben One For One.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her