Drikke
Jay-Z kjøper champagnemerke

Jay-Z kjøper champagnemerke

Etter å ha samarbeidet i åtte år, velger Jay-Z å kjøpe champagnemerket Armand Brignac.
Redaksjonen
18 November 2014 - 19:01

Det er wownews.se som melder om den kjente rapperens bokstavelig talt gullkantete scoop. For Armand Brignac er ikke bare kjent som en påkostet champagne rent innholdsmessig, også emballasjen er bling-bling så det holder.

Brukt i Jay-Z-video

Champagnen, som er kjent under navnet Ace of Spades på det amerikanske markedet, ble lansert så sent som i 2006. Den første cuvéen som ble lansert het Armand de Brignac Brut Gold.

Slik smaker Jay-Z’ yndlingschampagne

Champagnen er et samarbeid mellom Champagne Cattier og den amerikanske distributøren Sovereign Brands. Selve navnet de Brignac ble registrert allerede på slutten av 1940-tallet av Jean-Jacques Cattiers mor, men ble aldri lansert. Siden myndighetene krever at et champagnenavn allerede har vært i bruk, når en ny champagne skal lanseres, falt valget på dette navnet for Cattiers nye superchampagne.

Shawn «Jay-Z» Carter var helt fra starten champagnens ansikt utad. Blant annet ble den vist fram i videoen til låta «Show me what you got».

Verdens dyreste champagneflaske

For to år siden donerte Jay-Z 350 flasker som gikk med på en veldedighetsmiddag for Barack Obama på artistens egen nattklubb i New York.

– Vi har hatt en fantastisk samarbeid med Jay-Z helt siden han oppdaget Armand de Brignac. Han begynte å interessere seg for å eie varemerket og ga oss et tilbud vi rett og slett ikke kunne avslå. Men den utrolig utviklingen vi ser for våre andre varemerker, spesielt Luc Belaire (sørfransk musserende, red.anm.), følte vi at det passet godt, forteller Yvonne Lardner, pr- og markedssjef for Sovereign Brands.

Armand de Bringac er også blitt veldig populær i gamblermiljøene hvor det å svi av store beløp på drikke er viktig. Verdensrekorden (verdens dyreste champagne) skal fortsatt være gambleren Don Johnsons som brukte 1,2 mill NOK på en 30 liters Armand de Brignac-flaske (kalt midas) i juni 2011 på London-nattklubben One For One.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her