Julegave i siste liten? Dette er virkelige godkjøp

Julegave i siste liten? Dette er virkelige godkjøp

En klassisk vin som også gir mye vin for pengene er ekstra hyggelig som julegave. Disse burde være mulig å få tak i fortsatt.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Faren for ribbete polhyller er stor i disse dager selv om de ansatte jobber på spreng for å motvirke den økte pågangen. Disse to vinene burde være sikre kort om du er sent ute med vinjulegavene – eller gode viner til julehelgen.

Svært gunstig priset

Når det er jul, legger vi gjerne på noen tiere, både for mat og drikke. Burgundere er ikke hverdagsviner, det har de galopperende prisene sørget for, men disse to har klart å holde seg på et etter forholdene svært gunstig nivå.

Hva som skjer etter nyttår, når effekten av den svake kronekursen slår inn for fullt, er ikke godt å si. Noen viner vil få større påslag enn andre, litt avhengig av hvor godt den norske imortøren har sikret seg. Men at det lønner seg å handle vin på denne siden av årsskiftet er ganske sikkert.

Uansett er både den hvite Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2012 (10499) og den røde Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2010 (91115) blant de rimeligste i sin kategori, og i tillegg solid vinvaluta.

Representative for området

Særlig hever den hvite seg over den sammensatte kategorien «bourgogne chardonnay», og det skyldes produsentens ekstremt gode håndlag med druen chardonnay.

Druene kommer fra vinmarken Les Riaux rett utenfor Puligny-Montrachets AOC-grenser i retning hovedveien (Route Nationale). Jordsmonnet har det for området typiske kalksteinsinnholdet, men er noe tyngre enn det «finere» Puligny-jorden. Like fullt evner Vincent Girardins vinmaker Eric Germain å lage en veldig representativ vin – og veldig god vinvaluta.

Den røde kommer fra parseller rundt Volnay og Pommard. Den har derfor litt av den robuste karakteren til Pommard og for så vidt til deler av Volnay.

Les mer om hva som kjennetegner det beste fra Volnay

Begge vinene er laget etter de samme prinsippene som Eric følger for den øvrige og langt dyrere Vincent Girardin-porteføljen.

Dette er hele porteføljen

Her er det kun naturgjær samtidig som prosessene i vinkjelleren styres av månefasene. Vinene modnes i 11-12 måneder i primært brukte 500 liters fat og for den hvite praktiseres omrøring av bunnfallet (batonnage) for økt kompleksitet og fedme.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Girardin Bourgogne Terroir Noble Chardonnay 2018

Produsent:
Vincent Girardin
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bourgogne
Pris:
234,00 kr
Varenummer:
1049901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Girardin Bourgogne Terroir Noble Pinot Noir 2018

Produsent:
Vincent Girardin
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bourgogne
Pris:
234,00 kr
Varenummer:
9111501
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen