Julevinen

Ukens vin både dufter og smaker av jul. Og er et godt valg til så vel julebordets retter med rødt kjøtt som under selve juletreet. Dessuten er den perfekt til å nytes foran peisilden eller i sofakroken mens du gjør de siste mentale forberedelser til julen, eller hvis du trenger et påskudd for å få frem den riktige varme julestemingen.

Duft og smak av jul er først og fremst krydder med overtoner av anis. Og det har  Ch. de Bonice 1998 (45378) mer enn nok av. Vinen er derfor en typisk representant for området den kommer fra, nemlig Costières de Nîmes, på grensen mellom Rhône og Languedoc i Sør-Frankrike. Her tar druene sterkt preg av jordsmonnet som i stor grad er rullesteiner, typisk for Rhône, og garrigue, buskas på steinete jord hvor ikke særlig mye mer enn nøysomme vekster som timian og rosmarin og andre urter trives, som er det karakteristiske Languedoc-jordsmonnet.

Druen syrah som er dominerende også i ukens vin gir under slike forhold svært krydrete viner med et tydelig innslag av lakris og anis. I en topp årgang som 1998 er også konsentrasjonen i vinen svært bra. Produsenten av denne vinen har dessuten benyttet seg av en metode som kalles lang maserasjonstid, altså den tiden drueskallene får virke sammen med mosten under gjæringen, for å få maksimalt uttrekk. Resultatet er en meget smakstett vin, fyldig nesten oljeaktig konsistens med bløte syrer og tanniner samt sjokolade og mokka i slutten.

En vin som er perfekt til rødt kjøtt av så vel tam som vill avstamming, samtidig som den er bløt nok til å kunne nytes alene når du ønsker et glass virkelig fyldig vin. Den kommer dessuten til å gjøre stor glede under juletreet enten til kolleger, kunder eller en god venn. Og den vil utvikle seg ennå to-tre år fremover.
 

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Ch. de Bonice 1998 (45378) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen