Ukens kake
Bak hjertebrownies tll Valentines
Foto: (J-Roman)

Bak hjertebrownies tll Valentines

Å sende kort på Valentins dag er veldig romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen måte, som ved å bake en romantisk kake til din kjære.
13 Februar 2025 - 11:00

Valentinsdagen har denne bakgrunnen: Den 14. februar år 270 e.kr. døde Sankt Valentine. Han måtte bøte med livet etter at han motsatte seg Keiser Claudius 11 befaling om at unge menn ikke skulle gifte seg. Gifte menn var nemlig lite å stole på i krigen, og han trengte mange menn der. Derfor dette forbudet, men Sankt Valentine forsvarte alle menn som giftet seg til tross for dette. Han signerte sitt brev til sin kjære fra fengslet, "fra din Valentine". 

Denne uka bør du gjøre noe spesielt for din hjertevenn. Bak en romantisk kake, lag en koselig middag for to eller inviter til noe romantisk. Her får du i hvert fall  oppskrift på kaken. 

Hjertebrownies

Hjertebrownies

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele, bryt sjokoladen i biter og smelt den i smøret under omrøring. Avkjøles.
  2. Visp egg med sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  3. Rør smør/sjokoladeblandingen forsiktig i eggedosisen sammen med melet og nøttene.
  4. Helles i godt smurt langpanne eller dekk langpannen med bakepapir før deigen helles i.
  5. Stekes i liten langpanne, 20x30 cm i ca. 35 minutter ved 170 °C.
  6. Når kaken er tatt ut av ovnen avkjøles den litt før du trykker ut hjerter med pepperkakeformer.
  7. Dryss eventuelt på litt melis og pynt med noen bær og server "din Valentine".

Vi byr deg på mange aandre deilige brownies

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her