Kake til Valentines

Kake til Valentines

Kjenner du den egentlige bakgrunnen for dagens skikk med å sende kort på Valentins dag? Det er både populært og romantisk, men du kan jo også vise din hengivenhet på en annen og kanskje spesiell måte, f.eks. ved å bake en romantisk kake til din kjære.

Den 14. februar år 270 e.kr. døde Sankt Valentine. Han måtte bøte med livet etter at han motsatte seg Keiser Claudius 11 befaling om at unge menn ikke skulle gifte seg. Gifte menn var nemlig lite å stole på i krigen, og han trengte mange menn der. Derfor dette forbudet, men Sankt Valentine forsvarte alle menn som giftet seg til tross for dette. Han signerte sitt brev til sin kjære fra fengslet, "fra din Valentine".

Denne lørdagen bør du gjøre noe spesielt for din hjertevenn. Bak en romantisk kake, lag en koselig middag for to eller inviter til noe romantisk. Her får du oppskrift på en romantisk kake. Lykke til!

Hjertebrownies

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

100 g
2 stk
1.25 dl

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele, bryt sjokoladen i biter og smelt den i varme sjokoladen. Avkjøles.

Visp egg med sukker og vaniljesukker til eggedosis. Rør smør/sjokoladeblandingen forsiktig i eggedosisen sammen med melet og nøttene. Helles i godt smurt langpanne eller dekk langpannen med bakepapir før deigen helles i.

Stekes i liten langpanne, 20x30 cm i ca. 35 minutter ved 170 °C.

Når kaken er tatt ut av ovnen avkjøles den litt før du trykker ut hjerter med pepperkakeformer. Dryss eventuelt på litt melis og pynt med noen bær og server "din Valentine".

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen