Kan bli din nye favorittvin

Kan bli din nye favorittvin

En fransk rødvin som gjennom flere årganger har dokumentert sterk personlighet og høy kvalitet og som fortsatt er billig, må du bare prøve.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lo Sang del Païs 2013 (48739)  burde vært inne i mange flere polutsalg gitt den utrolig gode vinvalutaen du her får. Den er karakterfull som få viner i dette prissjiktet, saftig og forfriskende med masse deilig bringebærpreg.

En veldig god vin til kylling, svin eller fisk som sei eller torsk med smakskraftig tilbehør. En god hverdagsvin med andre ord, og en utfordrer til mange rimelige barberaer.

Den har imidlertid veldig lite med barbera og Piemonte å gjøre. Den er nemlig laget av druen  mansois som den eneste vinen blant 5000 rødviner på polet. Når vi tar med at mansois er synonym for druene fer servadou og braucol, inngår den riktig nok i druemiksen til et par andre viner. Men sjeldsynt er den uansett. Og med veldig sterk tilhørighet i det sørvestre Frankrike

Les mer om ukens vin her

Mens det finnes totalt 1300 hektar i Frankrike av denne druen og alle dens synonymer, er det kun 180 av dem som gir Marcillac-vin, og dette er også den eneste appellasjonen hvor denne druen får spille hovedrollen.

Takket være en håndfull produsenter, deriblant Domaine du Cros, som fortsatt tar bryet med å vedlikeholde den lange vintradisjonen i dette bortgjemte, men akk så vakre området. Som også huser noen av Frankrikes viktigste mattradisjoner

Les om Michel Bras her

Domaine du Cros har siden 1982 satset på sine Marcillac-viner ved å utvide arealet fra den ene hektaren til dagens 28, både ved å plante nytt i det svært så kuperte landskapet og å leie parseller med gamle vinstokker. I dag lager far og sønn Teulier fem ulike viner, hvorav altså bare en er i salg i Norge.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lo Sang del Païs 2015

Produsent:
Dom. du Cros
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Sør-Vest
Pris:
171,70 kr
Varenummer:
4873901
86 Poeng
Les smaksnotatene »
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen