Klar favoritt til grillfesten

Denne supersjarmerende boksvinen er laget av en av Italias mest seriøse druer.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Aglianico i form av Taurasi DOCG er ikke bare Campania-fylkets flaggskip men også en av Italias aller beste vintyper. Taurasi er imidlertid seriøse viner for kjelleren. Selv om Feudi di San Gregorio har modernisert vinens uttrykk og lager viner som er svært nytbare allerede etter den lovfestete tre år lange lagringen.

Enda mer prisgunstig
Den samme produsenten har dessuten gledet mange med purung aglianico i form av IGT'ene Rubrato , Rosaura og Beneventano Rosso. Og nå altså i en enda mer prisgunstig og sjarmerende form, nemlig Èrcole Aglianico 2005 (44896) , og FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed OBJECT_ID="77294" CLASS="embedded_bottle" VIEW="embedded_bottle" ID="embedded_bottle_77294" BOTTLEVIEW="2"> som kommer fra Feudis satsing i nabofylket Puglia, nærmere bestemt i San Marzano . Selvsagt er ikke aglianico fra Puglia det samme. Både jordsmonn og klima er forskjellig.

Særpreget i behold
Derfor er Ercole bløtere og søtere i bærfrukten enn hva en ung aglianico fra Campania ville vært. Men likevel har den druens særpreg i behold og er dermed et imponerende godt kjøp. Det kan vi sikkert takke produsentens vinmaker Mario Ercolino for. Han er ikke bare ansvarlig for Feudi di San Gregorios øvrige viner, men også dets grunnlegger.

Super kjøttvin
Den dype fargen er hans varemerke for aglianico. Så også for Ercolo: Tett dyp rød. Småkompleks duft av mørke varme bær, jordsmonn og lær. I munnen er den bløt og fyldig med noe bærsødme som balanseres av fine syrer som vokser utover smakskurven og gir en saftig finish med modne bær, krydder og jordsmonnspreg. En super kjøttvin som passer til et velassortert grillmåltid. Men ikke bare det. Den fungerer også utmerket til saftige (og fete) pølser, gryteretter, ovnsstekt kjøtt, lammesteik og selvsagt god italiensk spekemat.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Èrcole Aglianico 2005

Produsent:
Feudi di San Marzano
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Puglia
Pris:
99,60 kr
Varenummer:
4489601
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen