Klar for midtsommer

To gode viner til St. Hans-festens enklere meny. Rimelige er de også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

At tilbudet av rosévin øker for hver sommer, er sikrere enn at temperaturen gjør det. Lions Lamartine Rosé 2009 (10771) er et nytt og tiltalende bekjentskap: en veldig frisk og tiltalende rosévin og et funn i sitt prissjikt.

Perfekt for sommerens behov for drikkefølge til alt fra salater til skalldyrtallerken samt når du bare har lyst på et rosa glass. Den har behagelige 12 prosent alkohol og bra syrer hvilket gjør at den holder seg frisk i glasset selv om temperaturen øker.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gammel druesort
Den kommer fra et lite område i det sørvestlige Frankrike, Gaillac , nordøst for Toulouse, og er en såkalt vin de pays des Côtes du Tarn. Her dyrkes det druer du ikke finner andre steder, som duras , denne vinens hoveddrue. Den er en svært gammel druesort som av den grunn vies stadig større plass i området. Den gir en rødvin med god syrestruktur og fylde, og egner seg derfor fint for en rosévin som denne.

Bidrar med tanniner
Den andre viktige druen i Gaillac er fer servadou , også kalt braucol, og det er hovedingrediens i Ch. Lions Lamartine 2008 (80380) .

En veldig typeriktig rødvin, dog ikke av de kraftigste, med ok syre og bra tanninbitt. Og nettopp tanniner er denne druens hovedbidrag.

En god partner til noe mer rustikke retter som pølser, koteletter og flintsteik fra grillen - eller gryter om været tilsier feiring av St. Hans innendørs.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lions Lamartine Rosé 2009

Produsent:
David Maître
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Tarn
Pris:
100,60 kr
Varenummer:
1077101
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Ch. Lions Lamartine 2008

Produsent:
David Maître
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Gaillac
Pris:
105,00 kr
Varenummer:
8038001
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen