Knallbillig bærbombe

Denne uken bare må du nyte denne fortryllende søtlige rødvinen som dessuten er nesten gratis.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Gilli 2006 (56420) er et funn til prisen. 85 kroner er ufattelig billig for denne bærbomben av en vin.

Den formelig strutter av røde og mørke bær som kirsebær, blåbær og nykokt bringebærsyltetøy.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

All bærfylden holdes i sjakk av veldig god syre, god fedme og et fint bitt i ettersmaken som gjør at den ikke oppleves veldig søt. Derfor kan den også nytes til salt og røykt mat, som fenalår eller røykt ål.

Perfekt sommervin
Men den fungerer selvsagt også utmerket til sommerens bær, enten de er selvplukket eller kjøpte, og enten de inntas naturell med en lett krem eller iskrem til eller om de inngår i en sommerlig kake.

Sødmen kommer av at vinen bare er delvis utgjæret. Den holder bare 5 prosent og er derfor perfekt i sommervarmen. I motsetning til de fleste andre lett musserende norditalienske røde viner er denne ikke laget av brachettodruen men av rød malvasia (di schierano).

Lav alkohol gir lav pris
Den brukes bare til tørre røde og søte musserende viner med betegnelsen Castelnuovo don Bosco som er en av de mindre kjente DOC'ene i Piemonte. Men alkoholnivået i "vår vin" er litt for lavt til å få DOC-stempelet. Derfor (og på grunn av de norske alkoholavgiftene) er den også så billig.

Produsenten Cascina Gilli holder til i ytterkanten av området for barbera d'asti som naturlig nok også står på listen over viner som lages. Men her i utkanten får også andre og mindre internasjonalt etterspurte viner av druene malvasia, bonarda og freisa nødvendig oppmerksomhet. Særlig sistnevnte er interessant for sommersesongen med sitt jordbæraktige friske bærpreg, men altså ikke tilgjengelig i år.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Gilli 2006

Produsent:
Cascina Gilli
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
89,80 kr
Varenummer:
5642001
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen