Knallbra nykommer

Disse spanske vinene er et kjærkomment tilskudd til et stadig mer spennende utvalg fra den iberiske halvøya.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Bodegaen Jiménez-Landi har to nye viner i basisutvalget fra mars, for øvrig de to mest interessante nyhetene i denne runden. Årsaken er dels at både Jimenez-Landi Bajondillo 2012 (91004) og dens storebror, Jimenez-Landi Sotorrondero 2011 (91016) , byr på veldig god valuta for pengene. Dels at de er flotte viner i seg selv med stor deilig frukt, tydelig jordsmonnspreg, deilig syre og fine tanniner. Og dels at de kommer fra et for de fleste ubeskrevet blad blant spanske vinregioner.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Dynamisk vinmaker
Méntrida ligger rett sørvest for Madrid og som sådan sentralt nok til å være kjent. Men som et av ni underområder av gigantiske Castilla-La Mancha er Méntrida anonym nok. Det har riktignok hatt DO-status (denominacion de origen) siden 1976, men det var først mot slutten av 1990-tallet at det begynte å skje noe på kvalitetsfronten.

Daniel Jiménez-Landi er en av de mest dynamiske vinmakerne i området. Han har jobbet mye i Burgund hvilket tydeligvis har påvirket hans måte å lage vin på. Han jobber økologisk i vinmarkene med et sterkt jordsmonn av granitt, leire og kvarts.

 
 
 
 
 
 
Gamle vinstokker
Vinene nyter også godt av å hente sine druer fra gamle vinstokker, 60-90 år for garnacha, og noe yngre for syrah, tempranillo, cabernet og merlot. I vinkjelleren følges det opp med kun naturgjær og med minst mulig filtrering og svovel.

Forskjellen på de to vinene er stort sett druemiks, for alle vinmarkene til Jiménez-Landi ligger rundt byen Méntrida ved rundt 600-850 m.o.h.. Mens den rimeligste har alle druene i blandingen, er den dyreste en miks av 60 prosent garnacha og 40 prosent merlot. Det større innholdet av druer fra eldre vinstokker gir seg utslag i noe større konsentrasjon og lagringspotensial.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Jimenez-Landi Bajondillo 2012

Produsent:
Bodegas Jiménez-Landi
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Méntrida (Toledo)
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
91004
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Jimenez-Landi Sotorrondero 2013

Produsent:
Bodegas Jiménez-Landi
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Méntrida (Toledo)
Pris:
194,00 kr
Varenummer:
9101601
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen