Knallgod barbera på boks

Knallgod barbera på boks

Denne boksvinen er blant de beste på markedet. Flaskeutgaven er ikke uventet enda bedre og et kupp i sin prisklasse.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Winemaker's Selection Alberto Fenocchio Barbera d'Alba (99432) er saftig og frisk med god frukt og fylde. En veldig god følgesvenn til det meste av småretter som italiensk spekeskinke og salami, pasta, bruschetta, pizza og andre osteretter. Den smaker også veldig godt til svin og kylling. I det hele en veldig allsidig vin som altså kommer i det hendige boksformatet.

Finn gode oppskrifter til vinen

Hakket hvassere er flaskeutgaven Winemaker's Selection Alberto Fenocchio Barbera d'Alba 2011 (99434) som har litt større munnfølelse. Men som fungerer like godt til de samme rettene, men som også kan slå følge med så vel lam som okse.

Syrefrisk og fyldig

Begge vinene er som navnet antyder signert en av de solide produsentene i Barolo - som også er kjent for sine svært så gunstige priser. Alberto Fenocchio har parseller i toppvinmarkene Bussia Sottana og Cannubi Boschis. Her dyrker han også litt barbera som trives veldig godt i de sørvendte skråningene. I kombinasjon med et jordsmonn av kalk og leire oppnås en fyldig og samtidig syrefrisk vinstil.

Les mer om Albertos baroloer her

Som for sine øvrige viner lager han barberaen på ultratradisjonelt vis uten bruk av temperaturkontroll og med modning i de klassiske botti av slavonsk eik.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Winemaker's Selection Alberto Fenocchio Barbera d'Alba 2019

Produsent:
Az. Agr. Alberto Fenocchio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
179,90 kr
Varenummer:
9943401
86 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Winemaker's Selection Alberto Fenocchio Barbera d'Alba

Produsent:
Az. Agr. Alberto Fenocchio
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
329,90 kr
Varenummer:
9943201
82 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen