Knallgod lagringsvin fra St. Estephe

Knallgod lagringsvin fra St. Estephe

Med 2014 viser denne nye bordeauxprodusenten sitt potensial. Det er grunn til å glede seg til fortsettelsen.

Ch. Saint-Pierre de Corbian 2014 er en nydelig vin med flotte solbær- og cedertretoner samt godt med bløte innsmigrende tanniner. En vin som vil gjøre stor suksess på matbordet når gode retter med vilt, så vel hjort, elg som reinsdyr, står på menyen, eller også rikere lammeretter eller en saftig biff med god saus.

 

Den er et veldig godt uttrykk for Médoc-appellasjonen St. Estephe som gir en særlig lagringsdyktig vinstil og som har i sin midte mange slott som står høye oppe på favorittlista til mang en bordeauxelsker.

Se alle godbitene fra denne appellasjonen

Som Cos d’Estournel, Ch. Montrose, Ch. Phélan-Ségur og Ch. Calon-Ségur for å nevne noen. Nyetablerte Ch. Saint-Pierre de Corbian er da også nærmeste nabo til Ch. Calon-Segur i den nordlige delen av St. Estephe og deler det dype grusjordsmonnet med appellasjonens berømtheter. Et jordsmonn som er perfekt for cabernet sauvignon som utgjør halvparten av druemiksen i denne vinen. Resten er merlot.

Les mer om i hvilket St. Estephe-jordsmonn merlot trives best i

I 2014 er den etter mitt hjerte med mer balansert alkohol (13,5 mot 14,5 prosent) og eikepreg (40 mot 50 prosent ny eik) enn i forrige utgave som var 2010. Det var for øvrig den første årgangen fra denne produsenten som tilhører Ciergerie de Lourdes, et lysstøperi som har tjent gode penger på å lage stearinlys til pilgrimer i Lourdes og  som sågar har flere bordeauxslott i porteføljen.

Vingården ledes av Jean Delaitre og vinene lages av den kjente vinmakeren Stéphane Derenoncourt som jobber for en lang rekke av Bordeaux' toppslott.

Utsikt mot St Seurin nord i St Estephe. Bilde: Anthony SEJOURNE

Under den forrige eieren ble druene fra de knapt 4 hektarene levert til kooperativet. Den nye eieren har restrukturert vinmarkene og bygd om vinkjelleren. Vinmarkene har en tetthet på 10.000 planter per hektar og utbyttet er 40 hl/ha. Gjennomsnittlig alder på plantene er 40 år.

Disse forholdene er sammen med terroiret, med på å forklare den høye kvaliteten på vinen. Og 2014-årgangens forholdsvis kjølige karakter bidrar med god friskhet og eleganse. Fra 2012 er den høyst velfortjent innlemmet i gruppen Cru Bourgeois. 

Les mer om Cru Bourgeois her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

 

Ch. Saint-Pierre de Corbian 2016

Produsent:
Ch. Saint Pierre
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
389,00 kr
Varenummer:
2875801
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen