Knallkjøp fra Bordeaux i taxfree-hyllene

Disse to vinene fra taxfree-hyllene er to perler som er en reise verd.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2008 - 01:01

I hvert fall når vi tar prisen i betraktning. For Ch. du Glana 2005 til kroner 165 er rett og slett en fantastisk god pris. Jeg har ikke funnet den rimeligere enn 200 kroner noen steder.

I godt sleskap
Selv om Glana ikke tilhører de høyest klassifiserte slottene innen appellasjonen St. Julien, for øvrig den minste i Médoc , er det velrenommert og bærer tilleggbetegnelsen Cru Bourgeois Supérieur. Det skyldes nok at deler av vinmarkene ble kjøpt av naboen Ch. Lagrange med 3. cru-rang, på midten av forrige århundre. Øvrige naboer er berømtheter som Ducru Beaucaillou, Beychevelle og Léoville-Barton.

Og kvaliteten er der i form av et flott jordsmonnspreg, nydelig saftighet, bra fylde og fin mykhet. En deilig bordeaux for de neste 7-8 årene (88 p).

Fantastiske 2005
Ch. Camensac 2005 byr på mer trøkk og fasthet for kroner 249, strålende Médoc-karakter med veldig godt solbærpreg og innslag av cedertre. Den er imidlertid fortsatt ganske så lukket og tjener på å dekanteres i dag, eller legges til side noen år. Tåler minst 15 år (91 p).

Camensac er klassifisert som 5. grand cru etter 1855-skalaen og tilhører underområdet Haut-Médoc. Slottet ligger på grensen til St. Julien og har derfor mange av de samme karakteristikaene til denne appellasjonen. Slottet har ikke alltid levd opp til forventingene, men er nå i en veldig god stim. Og med så fantastisk materiale som i 2005, kan det nesten ikke gå galt. Eieren er nå den samme som står bak Chasse-Spleen, og det er derfor all grunn til å forvente mer fra denne kanten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her