Knallkjøp fra Bordeaux i taxfree-hyllene

Disse to vinene fra taxfree-hyllene er to perler som er en reise verd.
Aase E. Jacobsen
11 Desember 2008 - 01:01

I hvert fall når vi tar prisen i betraktning. For Ch. du Glana 2005 til kroner 165 er rett og slett en fantastisk god pris. Jeg har ikke funnet den rimeligere enn 200 kroner noen steder.

I godt sleskap
Selv om Glana ikke tilhører de høyest klassifiserte slottene innen appellasjonen St. Julien, for øvrig den minste i Médoc , er det velrenommert og bærer tilleggbetegnelsen Cru Bourgeois Supérieur. Det skyldes nok at deler av vinmarkene ble kjøpt av naboen Ch. Lagrange med 3. cru-rang, på midten av forrige århundre. Øvrige naboer er berømtheter som Ducru Beaucaillou, Beychevelle og Léoville-Barton.

Og kvaliteten er der i form av et flott jordsmonnspreg, nydelig saftighet, bra fylde og fin mykhet. En deilig bordeaux for de neste 7-8 årene (88 p).

Fantastiske 2005
Ch. Camensac 2005 byr på mer trøkk og fasthet for kroner 249, strålende Médoc-karakter med veldig godt solbærpreg og innslag av cedertre. Den er imidlertid fortsatt ganske så lukket og tjener på å dekanteres i dag, eller legges til side noen år. Tåler minst 15 år (91 p).

Camensac er klassifisert som 5. grand cru etter 1855-skalaen og tilhører underområdet Haut-Médoc. Slottet ligger på grensen til St. Julien og har derfor mange av de samme karakteristikaene til denne appellasjonen. Slottet har ikke alltid levd opp til forventingene, men er nå i en veldig god stim. Og med så fantastisk materiale som i 2005, kan det nesten ikke gå galt. Eieren er nå den samme som står bak Chasse-Spleen, og det er derfor all grunn til å forvente mer fra denne kanten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her