Knallkjøp fra Priorat

Knallkjøp fra Priorat

Denne vinen gir en veldig rimelig forsmak på det spennende spanske vinområdet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Ònix Clàssic 2010 (45737) byr på stor mykhet, fin friskhet og ikke minst god frukt i form av varme modne mørke bær. Dessuten fin jordsmonnskarakter.
Og jordsmonn er det nok av i Priorat . Den typiske skiferen i dette dramatiske landskapet, gir ikke bare den endelige vinen mye karakter, den magasinerer også varme slik at druene får høyt sukkerinnhold.

Vinene herfra er da også høyoktanutgaver, på 14-15 prosent og mer. Men på et mirakuløst vis har jeg ennå til gode å oppleve at alkoholen har vært et problem, ved for eksempel å gi en sviende følelse i ettersmaken.

Terroir-produkt

Det er den store rike frukten som garnacha- og carinena-druene oppnår her som er forklaringen. Selvsagt i kombinasjon med den omtalte jordsmonnspreget.

Og Onix er et ekte terroir-produkt, den lave prisen til tross. Den henter sine druer fra et bredt utvalg av kooperativet Vinicola del Priorat sine 300 parseller. Sånn sett gir den et veldig godt inntrykk av hva området har å by på.

Kooperativet besto frem til 1991 av fire ulike, fordelt på like mange kommuner, El Lloar, Gratallops, La Vilella Alta and La Vilella Baixa, som alle representerer «grand cru-ene» i Priorat. Kooperativet kontrollerer en tidel av arealet innen Priorat DOC, til sammen 205 hektar fordelt på 125 medlemmer.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ònix Clàssic 2018

Produsent:
Vin. del Priorat
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
195,00 kr
Varenummer:
4573701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen