Kom mai med skjønne hvite

Deilige hvitviner, både av det tørre og søte slaget, en lekkerbisken til kaffen samt en rekke gode rødvinskjøp er polets maimeny. Her finner du testen av polnyhetene, hvor gode vinene er, hva de passer til og hvor lenge de kan lagres.
Redaksjonen
07 April 1999 - 01:47

Polets mainyheter preges av at det er vår i luften. En rekke hederlige hvitviner finner vi som Albrecht Tokay Pinot Gris Réserve 1997. En flott vin til prisen men som krever krydret mat.
 
Mer anvendelig er Conti Formentini Pinot Grigio 1997 og den rimelige Viña La Rosa Sauvignon Blanc 1998. Vi kan også friste med to gode franske følger til fisk og skalldyr: Gisselbrecht Pinot Blanc 1997 og Michel Lynch 1998 som begge koster under hundrelappen. Cuvée du Midi 1997 i boks og Chenin fra Rémy Pannier er sommerens sterkeste kandidater til terrassevin og blant polets rimeligste hvite.
 
De virkelige godbitene finnes imidlertid blant dessertviner og avec. En fantastisk 10 år gammel tawny portvin må være den mest perfekte avslutrning av et bedre måltid. Nesten like strålende kjøp, om enn helt forskjellig smaksmessig, er tokayeren Disznókó Tokaji Aszu 5 Puttonyos 1993, for øvrig en utmerket årgang med et langt liv foran seg. Og annenvinen til sauternesslottet Suduiraut, Castelnau de Suduiraut 1996 som også er i yngste laget.
 
Blant mye godt brunt brennevin har vi valgt å trekke frem en alldeles utmerket armagnac. 23 år gammel og fra en enkelt vinmark er dette edle brennevin som må være den perfekte gave til vårens brudepar eller jubilanter med god smak.
 
Vi slutter imidlertid ikke å drikke rødvin selv om kalenderen viser mai. Særlig ikke når vi har så mange godbiter å velge blant. Viña La Rosa Malbec 1998 er en ny smaksbombe fra Chile med en særdeles gunstig pris, kroner 77,80. Også på den kanten lages det gode viner av denne druen som er blant annet Argentinas varemerke. Svært rimelig med sine 76,10 kroner er også Terrale Primitivo 1996 fra Puglia i Sør-Italia. Et område som vi vil smake mye fra i tiden fremover.
 
I en helt annen stil, men ikke mindre smaksrik er Cerea Langhe 1997, som med sine 89 kroner er polets rimeligste vin fra Piemonte. Den er dessuten laget av nebbiolodruen som danner basis for de store Baroloer (og som koster tre-fire ganger mer). En behagelig priset og smaksrik bordeaux er Ch. Brown Lamartine 1996, fra den sørlige delen av Médoc, på grensen til Margaux, arnested for de kanskje mest elegante bordeaux''ene.
 
Nyhetene som var i salg fra og med 8. mai 1999 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. I motsetning til det som er fast praksis for Apéritifs egne er gjennomføres smakingene hos Vinmonopolet aldri blindt.
 
Produktene vurderes etter kvalitet i forhold til pris på en skala fra fem til en:
Meget godt kjøp *****
Godt kjøp *****
Bra vin *****
Akseptabel vin *****
Bør unngås *****
 
Christer Berens og Remi Madsen er Apéritifs anmeldere når Vinmonopolet lanserer nyheter.
Alle priser er Vinmonopolets. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
HVITVIN
 
***** ÷
Albrecht Tokay Pinot Gris Réserve 1997
Lucien Albrecht Alsace Frankrike
13699 (VSD) kr 128,50
Best Buys
Basisutvalg
Strågul farge. Fruktig duft med grønne og gule epler, sitrus og krydder som de mest fremtredende duftene. Rikt smaksanslag, saftig og kraftig smak som sitter godt i munnen. Innsmigrende stil. Vinen er ikke helt tørr hvilket gjør den svært velegnet til krydret og asiatisk mat med fisk og lyst kjøtt. Kan ligge 1-2 år.
 
**** +
Conti Formentini Pinot Grigio 1997
Conti Formentini Friuli-Venezia Giulia Italia
13703 (ASG) kr 115
Engelstad
Basisutvalg
Strågul farge. Lett fruktig duft med fint krydder og tropisk preg. Ren saftig stil med fremtredende kryddersmak, bra syrer som frisker godt opp. Drikk nå til pasta med skalldyr.
 
****
Viña La Rosa Sauvignon Blanc 1998
Viña La Rosa Rapel Chile
13130 (VT) kr 77,80
Storm Trading
Basisutvalg
Flott nese med stikkelsbær og tropisk frukt. Saftig og leskende stil, god harmoni med fine syrer. Drikk nå til sommerlig mat.
 
**** ÷
Wide River Sauvignon Blanc 1998
Robertson Winery Sør-Afrika
13693 (ASG) kr 69,50
Engelstad
Basisutvalg
Lys farge mot gylden. Frisk nese med grønn og gul frukt samt innslag av vegetalske aromaer. Saftig smak med fin bløthet og friske syrer. Passer til det meste av retter (bare ikke for kraftige) med fisk og skalldyr. Nyt nå.
 
Michel Lynch 1998
Médocaine des Grands Crus Bordeaux Frankrike
11682 (VSD) kr 94
Testutvalg
Vinarius
Strågul, fruktig duft av epler, sitrus og eik. Saftig stil med fine friske syrer. Eiken er godt integrert i smaken, lett fylde. Vinen er best med mat: Alt innen sjømat, gjerne stekt eller grillet. Drikk nå eller innen 2 år.
 
Gisselbrecht Pinot Blanc 1997
W. Gisselbrecht Alsace Frankrike
13143 (VT) kr 96,90
Basisutvalg
Arcus Produkter
Lys gylden farge. Frisk duft av epler, sitrus og jordsmonn, fruktig og bløt smak med bra balanserte syrer, nærmest leskende i stilen. En folkelig vin som er lett å like, og deilig å drikke som den er. Men kan godt brukes til ikke for tunge fisk- og skalldyrretter. Den kan lagres men vinner lite. Serveringstemperatur: 8-9 grader.
 
Verdicchio dei Castelli di Jesi San Sisto 1994
Fazi-Battaglia Marche Italia
11680 (VSD) kr 119,-
Vinarius
Testutvalg
Gylden farge. God duft av frukt som gule epler, sitrus og aprikoser samt eik. Fyldig smak med tydelig fatpreg. En moden vin som nytes innen ett år til smaksrik sjømat.
 
*** +
Cuvée du Midi 1997
Cave Solertin Languedoc Frankrike
13702 (VSD) kr 253,80 (300 cl)
VinCompagniet
Basisutvalg
Lys farge. Lett fruktig duft med noe fruktsødme. Frisk og lett smak med behagelig tørrhet. Saftig stil. Dette er en vin som helst nytes alene, eller til lett sjømat som reker.
 
Remy Pannier Chenin
Remy Pannier VdP du Jardin de la France Frankrike
13701 (VSD) kr 65,50
Basisutvalg
Scan Vin
Stor fruktig nese med tropiske aromaer. Saftiog smak med en del syrer i finishen. En frisk og god vin til enkle sjømatretter, gjerne grillet, men ikke altfor kraftig krydret. Drikk nå eller innen ett år. Serveringstemperatur: 7-8 grader.
 
Deinhard Riesling Dry 1997
Deinhard Rheinhessen Tyskland
34527 (VT) kr 86,40
Storm & Sønner
Testutvalg
Fin, fruktig nese av epler, mineraler og blomster. Smaken følger opp duften med friske gode syrer . En god vin, men prisen er for høy. Drikk nå til aperitiff eller sjømat av enklere sort. Serveringstemperatur: 6-7 grader.
 
Fortant de France Viognier 1996
Fortant de France Languedoc Frankrike
31364 (VSD) kr 89,30
VinCompagniet
Basisutvalg
Strågul farge. Fruktig og aromatisk nese med mineraler og eik som underliggende duftkomponenter. Saftig smak med god druekarakter, en del eikepreg som kan virke forstyrrende for enkelte. Drikk nå til krydret sjømat, grillet eller stekt fisk. PS Den kommer snart i ny årgang, 1998 som er langt friskere.
 
Nottage Hill Riesling 1998
Thomas Hardy South Eastern Australia
13128 (VSD) kr 90,70
Basisutvalg
Strøm
Strågul farge. Sitrus, tropisk frukt og melent eple i duften. Anslaget er fruktig og ettersmaken er rund. En kommersiell men behegelig vin til aperitiff, salater og lett sjømat. Drikk innen utgangen av året.
 
Sancerre les Chênes Vieux 1997
Guilbaud Frères Sancerre Frankrike
13139 (EQ) kr 148,20
Basisutvalg
Norex
Lys strågul farge. God, fruktig nese med innslag av mineraler og blomster. Smaken er fruktig med bra saftighet som gjør vinen sjarmerende. Ettersmaken er god med fine syrer. En flott allround matvin som nytes før året er omme. Den er imidlertid noe dyr.
 
***
Riverina Semillon 1998
Cranswick Estate Riverina Australia
13115 (VT) kr 74,90
Basisutvalg
Strag
Gylden farge. Nesen er preget av eik, røyk og tropisk frukt. Smaken følger opp duften med saftig midtfase og syrer som tørrer godt opp i slutten. Drikk nå til pasta, retter med lyst kjøtt eller med kremede sauser. Serveringstemperatur: 8-9 grader.
 
*** ÷
Akzente Müller-Thurgau 1997
Moselland Mosel Tyskland
13704 55,60
Brand Partners
Basisutvalg
Lys gylden. Lett, fruktig stil, enkel smak. Noe vassent preg men utrolig lav pris. En budsjettvin som må serveres godt avkjølt, 5-6 grader, som aperitiff eller til lette fiskeretter.
 
Volcanic Hills Sauvignon Blanc 1997
Hilltop Neszmély Tolna Ungarn
13136 64,80
Vinarius
Basisutvalg
Frisk og lett vin med ok fruktighet og syre. Enkel og billig. Grei sommervin til salater og som aperitiff når du er på sparebluss.
 
Val d''Orbieu Sauvignon Blanc 1997
Les Vignerons de Val d''Orbieu Languedoc Frankrike
13137 (VT) kr 77,10
Stenberg & Blom
Basisutvalg
Lys gylden farge. Ren og fruktig nese med litt grønne epler, sitrus og stikkelsbær. En tørr, enkel og grei vin med bra fasthet. Den tåler derfor krydret mat. Av samme grunn bør den de nærmeste ukene helst nytes til mat.
 
Blossom Hill Chardonnay 1997
Blossom Hill Winery California USA
13695 (ASG) kr 88,80
Basisutvalg
Engelstad
Fin fruktig duft med sitrus, tropisk frukt, eik og fruktfede. Bløtt, fruktig anslag med fremtredende eikearomaer som gjør den noe stram i ettersmaken. Drikkes i løpet av året. Server til fisk eller lyst kjøtt med rike sauser.
 
Domaine les Menardières Muscadet Sevre et Maine sur lie 1997
Earl Marzelleau Loire Frankrike
13700 (VT) kr 99,10
Strag
Basisutvalg
Lys strågul. Lett, frisk duft med grønne epler, mineraler. Friskt anslag med gode syrer men mangler litt spenst, for bløt. Nytes i løpet av året til skalldyr og lett sjømat.
 
** +
Estate Reserve Madeleine Angevine 1997
Three Choirs Vineyards England
13711 (VT) kr 100
Partivare
Prizelius
Lys strågul farge. Fin, fruktig om enn litt spesiell nese med krydder og grønn frukt. Rund og enkel smak som ender tørt og stramt. Kun for spesielt interesserte som synes engelsk vin er spennende. Drikk nå som aperitiff.
 
Dueto Chardonnay 1998
Viña Morandé Casablanca Chile
13132 (EQ) kr 106,80
Ciderimport
Basisutvalg
Enkel, fruktig smak med noe mineraler, røyk og sitrus, mye syrer i finishen. Til fet mat med sauser for å dempe syrene noe. Drikk nå.
 
San Andrés Semillon 1998
Vinos de Chile Curicó Chile
13131 (VT) kr 85,40
Eurowine
Basisutvalg
Enkel og fruktig duft, spesiell smak med tropisk frukt, stram bitterhet og grønne aromaer i finishen. Drikk nå som aperitiff eller til hvit fisk.
 
Volcanic Hills Chardonnay 1997
Hilltop Neszmély Mór Ungarn
13135 (VSD) kr 64,80
Vinarius
Basisutvalg
Enkel og frukitg vin med fremtredende syrer. Enkel og billig. Drikk nå som aperitiff.
30530 Kuehn Muscat 1996 kr 115,40
To flasker prøvd. Begge var ødelagt.
13114 Synergy Natural Chardonnay 1997 kr 105,80
Ikke smakt.
 
ROSEVIN
** +
Cuvée Lascours Syrah 1997
Vignobles Rhône Cévennes Languedoc Frankrike
13698 (VSD) kr 84,30
Basisutvalg
Scan Vin
Lys rosa farge. Lett, fruktig stil med noe krydder i nesen. Frisk smak men den mangler noe sjarm. Drikk nå til lyst kjøtt. Serveringstemperatur: 9-10 grader.
 
RØDVIN
 
****
Viña La Rosa Malbec 1998
Viña La Rosa Rapel Chile
13694 (VT) kr 77,80
Basisutvalg
Storm Trading
Ung blå/rød farge. Krydret duft. Bærpreget smak godt med syrer og ganske markante tanniner som gir vinen et fint krydderpreg, lang og god ettersmak. En vin som trenger mat og som bør dekanteres for å få frem fruktigheten. Drikker godt nå men vil utvikles med lagring. Serveres til kraftig mat gjerne litt fett kjøtt for å slipe ned tanninene noe. Serveringstemperatur: ca 18 grader.
 
Cerea Langhe 1997
Cantina Clavesana Piemonte Italia
11678 (VSD) kr 89,-
Testutvalg
Vinarius
Dyp blå farge. Fint mandelpreg i duften, saftig og bærpreget smak, ren og frisk syre med en fin fruktig ettersmak. Serveres til kalde kjøttretter og enklere varmretter. Eller nyt den alene. Trenger ingen lagring og serveres ved ca 16-17 grader.
 
Ch. Brown Lamartine 1996
S.N.C.E. Cantenac Brown Bordeaux Frankrike
11685 (VSD) kr 138,-
Testutvalg
Vinarius
Kraftig mørk farge. Ung krydret duft med undertoner av solbær. Saftig smak med markante tanniner. Smaken sitter lenge og avslutter fruktig og lett bittert.. Fortsatt er den en noe rå vin som bør ligge 1-2 år og kan lagres enda lengre. Serveres til kraftige kjøttretter som har en del fett i seg for eksempel lam eller okse. Serveres ved 18 grader.
 
**** ÷
Terrale Primitivo 1996
Casa Vinicola Calatrasi Puglia del Tarantino Italia
13696 (VT) kr 76,10
Stenberg & Blom
Basisutvalg
Rødfiolett farge. Mandel og frukt i duften. Fruktig og bærpreget i anslaget, lang smak og rund og myk i finishen. En god og vellaget vin som passer best til biff- og gryteretter. Den trenger ingen lagring og bør drikkes noe svalt, ca 17 grader.
 
Ch. Timberlay 1997
Robert Giraud Bordeaux Frankrike
11672 (VT) kr 111,50
Testutvalg
Storm & Sønner
Klar rød farge. Fin aromatisk duft med hint av lakris. Elegant anslag, fin fruktighet med myke tanniner. En noe lett Bordeaux, men den har en sjarmerende og tiltalende smak. Serveres til lyst kjøtt og enklere biffretter. Trenger ikke lagring men tåler et år eller to serveringstemperatur ca 18 grader.
 
*** +
Quinta do Crasto 1996
Quinta do Crasto Douro Portugal
30462 (VSD) kr110,-
Testutvalg
VinCompagniet
Mørkblå farge. Fin bærpreget duft. Ung fruktig anslag med ganske lang og smaksrik ettersmak. En god og moderne om enn noe tung portugisisk vin. Serveres til kraftige kjøttretter i ca 18 grader. Den vil utvikle seg med lagring men drikker godt nå.
 
Saint Clair Merlot 1998
Saint Clair Estate Wines Marlborough New Zealand
11628 (VT) kr 119,-
Testutvalg
Per Dagar
Mørk blå nesten svart i fargen. Bærpreget og ren duft. Mye modne mørke bær i smaken, godt med syre og ganske markante tanniner, lang og kraftig smak. En ren og smakskraftig bombe av en vin som det skal bli spennende å smake om et par års tid når den unge fruktigheten har lagt seg og syrer og tanniner er blitt litt mindre agressive. Serveres til kraftig grillmat og blodige biffer ved ca 18 grader.
 
***
Rocca delle Querce
Fazi Battaglia Toscana Italia
11679 (VSD) kr 76,-
Testutvalg
Vinarius
Klar rød farge. Preg av røde bær i duften. Enkel ren fruktighet med en fin syre, noe kort i smaken men prisen tatt i betraktning er det en prisgunstig toscanere. Server den til lyst kjøtt, pasta og pizza. Bør ikke lagres. Serveringstemperatur: ca 16-17 grader.
 
Ch. du Frandat 1993
Patrice Sterlin Buzet Frankrike
13134 (VSD) kr 100,60
Basisutvalg
Vin & Vilt
Klar mørk rød farge med vegetalsk duft (grønne aromaer). Fruktig og smakskraftig anslag men noe endimensjonal i stilen. Men en hederlig vin til kraftige kjøttretter. Serveres ved ca 18 grader og kan drikkes nå eller spares ett til to år.
 
Donnafugata 1997
Vitivinicole Donnafugata Sicilia Italia
11677 (VSD) kr 114,-
Testutvalg
Vinarius
Ung rødblå farge. Innslag av tørket frukt i duften. Saftig vin med myk syre. Ganske lang og nyansert smak. Passer til oksekjøtt og litt kraftig mat. Trenger ingen lagring og serveres ved ca 18 grader.
 
Gran Feudo Viñas Viejas Reserva 1994
Bodegas Julian Chivite Navarra Spania
13141 (VT) kr 120,50
Basisutvalg
Saga Trading
Dyp farge med tegn til modenhet. Eikepreget duft. Saftig smak, fin syre og ganske god lengde. En allright og moden vin som passer til lam, okse og lettere vilt. Trenger ingen lagring og serveres ved ca 18 grader.
 
*** ÷
Ecco Domani Merlot 1996
Villalta Veneto Italia
11662 (VSD) kr 94,90
Testutvalg
Strøm
Rød klar farge. Svakt bærpreget duft. Fruktig og saftig smak med myk syre og mild ettersmak. Passer til lyst kjøtt. Trenger ingen lagring og serveres i ca 16-17 grader.
 
** +
Tarapacá Cabernet Sauvignon 1997
Viña Tarapacá Maipo Chile
13119 (VT) kr 77,20
Basisutvalg
Vinoco
Rød ung, klar farge. Duft av mørke bær. Smaken er saftig med hint av solbær, men den er noe kort. Drikk nå til enkle retter eller nyt den uten mat ved 16 grader.
 
Villa Sandi Merlot 1997
Villa Sandi Veneto Italia
34809 (VT) kr 89,90
Testutvalg
Strag
Fruktig og rundt anslag, behagelig smak. En enkel og grei vin som passer til pasta og lettare retter. Noe for høy pris. Server ved 16-17 grader.
 
Tio Claudio 1994
Blazquez e Hijos Vino de la Tierra de Cebreros Spania
11674 (VSD) kr 93,-
Testutvalg
Vin & Vilt
Saftig vin men litt kort og kjedelig. Drikk ved 17 grader til snacks/tapas eller alene.
 
Indigo Hills Zinfandel 1994
Indigo Hills Winery California USA
11660 (VSD) kr 104,90
Testutvalg
Strøm
Mye bær og krydder i smaken som er ganske lang. En ganske god vin som er litt for dyr. Til krydret mat eller til peiskosen. Server ved 17 grader.
 
**
Villa d''Oro
Giacobazzi Puglia Italia
11581 (ASG) kr 69,40
Testutvalg
Engelstad
Enkel og grei vin men litt kjedelig.
 
River Route Merlot 1997
Carl Reh Winery Vânju Mare Orevita Romania
13697 (VT) kr 70,-
Basisutvalg
Stenberg & Blom
Ung mørk farge med duft av nyper og støv. Smaken er enkel i en litt kokt stil.
 
Vega Ibor Crianza 1996
Bodegas Real Valdepeñas Spania
11676 (VSD) kr 81,-
Testutvalg
Vinarius
Enkel, fruktig og kort i smaken. Drikk ved 17 grader til snacks/tapas eller alene.
 
Willowglen Cabernet Merlot 1998
De Bortoli South Eastern Australia
13129 (ASG) kr 96,20
Basisutvalg
Engelstad
En aromatisk duft med hint av curry. Smaken er dominert av frukt og krydder. Til krydrede retter med lyst kjøtt. Server ved 16 grader. Drikk nå.
 
Ch. Lamargue 1997
M.A.G. & W. Bergengren Costières de Nimes Frankrike
30550 (VT) kr 97,30
Jara
Testutvalg
Blomster og bærpreg i duften. Smaksrikt anslag med mye frukt, men den forsvinner forbausende fort. Til lyst kjøtt og fugl. Serveres ved 17 grader.
 
Dunnewood Zinfandel 1996
Dunnewood Vineyards & Winery California USA
11653 (ASG) kr 114,40
Testutvalg
Engelstad
Enkel og grei vin. Drikk nå til retter med rødt kjøtt. Serveringstemperatur: 17 grader.
 
** ÷
Moulin-à-Vent Cuvée Jean-Paul Thorin 1997
Thorin Beaujolais Frankrike
13140 (VT) kr 110,70
Basisutvalg
Storm & Sønner
Enkel og velsmakende beaujolais, men den er for enkel i forhold til prisen! Til lyst kjøtt og fisk. Server ved 16 grader.
 
*
Turning Leaf Cabernet Sauvignon 1996
E.& J. Gallo California USA
7764 (VSD) kr 94,90
Testutvalg
Strøm
Skuffende rød saft fra storprodusenten Gallo!
 
Louis Philippe Pinot Noir Réserve 1995
Louis Philippe Korsika Frankrike
11664 (VSD) kr 95,-
Strøm
Testutvalg
Dyp rød mot mursteinsrød farge, middels fyldig, moden
fruktighet, antydning til jord i ettersmaken.
Konsumferdig, bør ikke lagres. Serveres ved 16 grader.
 
DESSERTVIN
 
*****
Churchill''s 10 Years Old Tawny
Churchill Graham Douro Portugal
7008 (VSD) kr 291,50
Testutvalg
Best Buys Int.
En flott tawny med alle de utsøkte duftene av frisk og tørket frukt og bær og ikke minst den harmoniske smaken en vellagret portvin skal ha. Eiken er utrolig godt integrert. Fylden er middels. Den er derfor nydelig å drikke som den er, eller du kan også servere den til desserter med frukt, kaker, vanilje- eller sjokoladeiskrem eller nøtter. Tawny portvin utvikler seg ikke i flasken og holder seg noen uker til måneder i åpnet flaske hvis du bruker en god stopper.
 
***** ÷
Castelnau de Suduiraut 1996
S.A. Ch. Suduiraut Sauternes Frankrike
30609 (VSD) kr 215,-
Testutvalg
Vinarius
Strågul farge. Flott duft av frukt med god sødme samt innslag av botrytis. Smaken er som duften med innsmigrende frukter som aprikos, fersken og honning, middels fyldig. Stilen er på den elegante siden. Nytes nå eller innen fem år til frukt og bær samt kaker.
 
Disznókó Tokaji Aszú 5 Puttonyos 1993
Disznókó Tokaji Ungarn
11684 (VSD) kr 192,70 (50 cl)
Vinarius
Testutvalg
Gullgul farge. Duft av tørket frukt, rosiner, fiken, tropisk frukt og eik. Frisk, søtlig stil med lang smak som sitter godt. En tokayer med mye finesse som passer til desserter med frukt og bær eller kaker. Drikk nå eller innen fire år mens den er fruktig eller lagre lenger hvis du ønsker å få frem de tertiære aromaene.
 
ARMAGNAC
 
*****
Ch. de Martet 1976
Pierre Gélas Bas-Armagnac Frankrike
11665 (VT) kr 709,40
Testutvalg
Per Dagar
Druene til denne armagnacen er fra en enkelt vinmark. Martet er en av kvalitetsprodusenten Gelas sine prestisje armagnacer. Det er en meget smaksrik armagnac med god fylde og lengde.
 
Se også Apéritifs Polliste
Apéritifs tester
Tidligere Polnyheter

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De 100 beste champagnene på polet akkurat nå - dette er det ypperste av det ypperste
+
Tester
Champagne til nyttår

De 100 beste champagnene på polet akkurat nå - dette er det ypperste av det ypperste

Utvalget av topp champagne er fortsatt formidabelt - og det i alle prisklasser. Skal du sikre deg noen av disse lekkerbiskenene før året er omme, må du handle nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne magnumflasken vil jeg finne under juletreet
Godbiter i pollisten

Denne magnumflasken vil jeg finne under juletreet

Den og normalutgaven finnes sågar i 120 polutsalg, forresten sammen med godbiter fra samme bunnsolide og tradisjonsrike produsent.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Monica Berg og Alex Kratena driver verdens nestbeste bar
Worlds50Best Bars 2021

Monica Berg og Alex Kratena driver verdens nestbeste bar

I årets kåring av Worlds50Best Bars er det Tayēr + Elementary som får aller mest oppmerksomhet. Monica Berg og Alex Kratena sitt felles mesterverk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen
+
Ukens vin

Tilbake til gamle høyder med super konsentrasjon til prisen

Denne rødvinen har vært med oss siden slutten av 90-tallet. Og etter noen svakere årganger, har den hentet seg heftig inn igjen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De 100 beste champagnene på polet akkurat nå - dette er det ypperste av det ypperste
+
Tester
Champagne til nyttår

De 100 beste champagnene på polet akkurat nå - dette er det ypperste av det ypperste

Utvalget av topp champagne er fortsatt formidabelt - og det i alle prisklasser. Skal du sikre deg noen av disse lekkerbiskenene før året er omme, må du handle nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne magnumflasken vil jeg finne under juletreet
Godbiter i pollisten

Denne magnumflasken vil jeg finne under juletreet

Den og normalutgaven finnes sågar i 120 polutsalg, forresten sammen med godbiter fra samme bunnsolide og tradisjonsrike produsent.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Om du bare har tid til et smørbrød til middag, la det bli en fest som med denne løsningen
Dagens rett
Varmt kyllingsmørbrød - panini med kylling og ost

Om du bare har tid til et smørbrød til middag, la det bli en fest som med denne løsningen

Det er heller ikke mange ingrediensene som trengs for at det skal bli en suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet
Dagens rett
Omelett á la Mexico

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet

Uansett når på dagen du velger å spise middag vil dagens tips til en rask omelett gi deg varm og god magefølelse. Spesielt dersom du hiver på ekstra salsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Monica Berg og Alex Kratena driver verdens nestbeste bar
Worlds50Best Bars 2021

Monica Berg og Alex Kratena driver verdens nestbeste bar

I årets kåring av Worlds50Best Bars er det Tayēr + Elementary som får aller mest oppmerksomhet. Monica Berg og Alex Kratena sitt felles mesterverk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her