Kultvin fra Rhône

En vin fra søndre Rhône, som amerikanerne er villige til å dø for, er din for bare kroner 110. Benytter du Apéritifs gratisfaks til polet, kan du bestille ukens vin, nok til å fylle kjelleren din og samtidig få den levert på døren. 17.02.99.

Domaine d'Andezon er en sterkt etterspurt vin med kultstatus i USA. Årsaken er den ikke ukjente vinskribenten Robert Parkers vurdering. I Norge selges den til en lavere pris enn det amerikanerne må betale. 1997-utgaven som er meget bra koster bare kroner 110. Ennå har ikke Robert Parker avsagt sin dom over denne siste utgaven på markedet. Tipsene går imidlertid i retning av minst det samme nivå som de tre foregående årganger, nemlig mer enn 90 poeng av 100 oppnåelige.
 
Domaine d''Andezon 1997 er en Côtes-du-Rhône fra den sørlige delen

av området, noen kilometer fra den berømte viadukten fra romertiden, Pont du Gard. Landsbyen heter Estezargues og Domaine d''Andezons vinmarker har den mest attraktive beliggenheten og jordsmonnet. Her er det leirjord iblandet kalkstein som dominerer. Vinstokkene er inntil 70 år gamle. Avlingen er liten, kun 35 hektoliter pr hektar. Og det er hovedsakelig syrah som inngår i blandingen. Når vinen i tillegg ikke filtreres, kan vi forvente stor konsentrasjon.
 
Den skuffer ikke: mørk rød, fin fyldig duft, mørke og røde bær, lett jordlig, saftig anslag, fin fylde og gode tanniner, frisk og behagelig finish. En utmerket matvin til smaksrike kjøttretter, gjerne viltfugl som fasan. Husk å servere den ved ca 17 grader, da er den perfekt.
 
Domaine d''Andezon 1997 koster kr 110 og har varenr. 31337. Den er i bestillingsutvalget hvilket innebærer at du må bestille den hos ditt nærmeste polutsalg. Leveringstiden er inntil en uke. Hvorfor ikke gjøre som Parker anbefaler: "this knockout wine is worth buying by the case". Da lønner det seg å bruke Apéritifs gratisfaks til polet, så kan du velge om du vil hente vinen selv når den er ankommet, eller få den levert på døren.
 
Estezargues'' ni produsenter, Domaine d''Andezon er én av dem, har gått sammen i et kooperativ (Les Vignerons d''Estezargues) som satser på god valuta for pengene. Deres ufiltrerte bag-in-box Caves des Vignerons er perfekt for store selskaper i det den inneholder hele 10 liter. Kr 948,70 gir en flaskepris på 71 kroner, og det er ikke mange rødviner i denne prisklassen, om noen, som kommer i nærheten kvalitetsmessig. Boksen har varenr. 31329 og må bestilles (se over).
 
Vil du altså kjøpe mer enn én flaske av Domaine d''Andezon 1997, kan du bruke Apéritifs gratisfaks. Med den kan du bestille vin og brennevin og annet godt drikke fra alle Polutsalg direkte fra din egen PC. Her er bestillingsskjemaet.
 
Aase E. Jacobsen
17.02.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen