Kultvin fra Toscana

Denne nykommeren vil garantert skape entusiasme blant chianti-fansen.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Castello dei Rampolla Chianti Classico 2007 (53178) er ikke blant de billigste "standard-chiantier", men så lenge den er en slik ekstremt vellykket representant for sjangeren, er den verd hver krone, og mer til. I tillegg er den laget av biodynamisk dyrkete druer , med alt det innebærer av naturlig arbeid i så vel vinmark som vinkjeller.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

På italiensk vis
Den er av typen "instant" forelskelse, en "må ha"-vin som umiddelbart setter assosiasjonene i gang, ikke bare når det er snakk om aromaer, men særlig hva den kan nytes til. De nydelige varme og rike aromaene med innslag av mørke modne bær og eksotisk trevirke, den deilige sødmen og fine friskheten samt gode runde tanninene, roper på lam, eller okse. Men ikke biff-bearnaise, heller en saftig t-bone på italiensk vis, uten saus. Eller en av høstens viltsteiker.

Steinete kalkjord
Castello dei Rampolla er mest kjent for sine toppviner Sammarco og d'Alceo som begge er cabernet sauvignon- og merlotbaserte, men som ikke er tilgjengelige i Norge, ennå. Innslaget av solbær i chianti classicoen røper at disse druene er representert også her, men i små doser. Dermed er den et godt uttrykk for så vel Classico-området som den sørlige delen av Panzano hvor 1700-talls vingården ligger, rett over "gaten" for Nittardi .

Vinmarkene er relativt høytliggende, ved 300-400 m.o.h, og har et steinete kalkjordsmonn, hvilket bidrar med stort raffinement. At de er sørøstvendt hjelper også godt på friskheten. Den flotte frukten er et resultat av lave avlinger, 17 hl/ha for vår vin.

Frankofil
Mens det var dagens eiere av vingården, søskenparet Maurizia og Luca di Napoli Rampolla, som valgte biodynami (i 1991), var det faren deres, Alceo, som gikk for cabernet sauvignon og en rekke andre franske druer på gården. Det var rett og slett fordi han elsket alt det franske. Og kvaliteten på cabernet & co her viser at det var et fornuftig valg. De har hjelp av farens venn, Giacomo Tachis, mannen bak Sassicaia og Tignanello, til den siste finpussen.

Ellers insisterer søskenene på en så naturlig og samfunnsbevisst livsstil som mulig. Gården drives derfor som et lite minisamfunn, så naturnært som mulig, med god hjelp av månefasene. Dessuten med en viss grad av selvberging. Arbeiderne og deres familier bor også på gården.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Castello dei Rampolla Chianti Classico 2017

Produsent:
Castello dei Rampolla
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
345,00 kr
Varenummer:
5317801
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen