Matkurs og vinkurs

Cocktailkurs 18. september i Oslo

Med dette kurset mestrer du verdens mest kjente drinker

Med dette kurset mestrer du verdens mest kjente drinker

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten.
01 Mai 2021 - 10:50

 Det å dra på cocktailbar er en opplevelse i seg selv. Spennende smakskombinasjoner i stilige glass oppleves ofte som en luksus kun tilgjengelig ved en kul bar. Men slik trenger det ikke å være. Med dette morsomme og lærerike kurset under beltet vil du selv kunne komponere de lekreste drinker – og det fra kjøkkenbenken hjemme.

Cocktails ristes til perfeksjon.  Foto: Fredrik Scholze

Konseptet Flyttbar består av profesjonelle bartendere som alle har lang fartstid i bransjen, og ikke minst – ånder og lever for gode smakspresentasjoner. Bli med bak fasaden på de kjente cocktailene. Kurset tar deg innom den cubanske revolusjonen og flaggskipet Daquiri, før turen går videre til high street London og 90-tallets supermodeller. Hvordan var det egentlig espresso martini ble til? Og hva har det med martini å gjøre?

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Bartenderne demonstrerer fremgangsmåten for de forskjellige drinkene, før du selv tar shakeren fatt. Og det er selvsagt ikke hvilken som helst shaker heller – på kurset vil du få tilgang på profesjonelt bartenderutstyr, de beste råvarene og selvfølgelig de aller beste triksene for å komponere de ultimate cocktailene som imponerer.

Den perfekte gaven, jobbfesten eller rett og slett spennende tvist på byturen!

Kurset tar utgangspunkt i seks klassiske cocktails som har bestått tidens tann, og som pryder barkart verden over. Du vil blant annet lære å lage Whiskey Sour, Daquiri, og Espresso Martini, for å nevne noen.

Og det beste: Du får selvsagt drikke dine egenkomponerte drinker, stående i en bar med god stemning og likesinnede rundt deg.

Her serveres de lekreste cocktails - laget av deg!  Foto: Fredrik Scholze

Kurset varer i drøye 2,5 timer. I løpet av denne tiden vil du lære å mestre de nødvendige teknikkene, samt lage noen av verdens mest kjente drinker, og ikke minst smake på de deilige kreasjonene du har skapt i glasset. Kurset er intimt med 8 deltakere og to bartendere som gir personlig oppfølging og tilbakemelding.

Kurset foregår rundt en bardisk av den gamle skolen, nemlig Gullbaren på Sentralen.  Denne tidsriktige baren er innredet med historiske detaljer, og er en hyllest til den gamle bankdirektøren som en gang styrte banken. Følg marmortrappa opp til tredje etasje og spaser inn i en helt annen tid.

Velkommen til en spennende og lærerik opplevelse.

Gullbaren på Sentralen
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her