Lag en nifst god påskedrink

Lag en nifst god påskedrink

Barsjef Mathias Alsén ved Grims Grenka Hotel har komponert drinker som passer til påskelitteraturen.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Jo Nesbøs Snømannen finnes nok allerede i mange hyttebibliotek. Men om du allerede har lest den, kan du sikkert ha glede av drinken som er oppkalt etter denne bestselgeren.

Varmt eller kaldt bokfølge?

Siden whisky er Mathias’ favorittbrennevin, er det hovedingrediensen i denne drinken som ellers har smak av vanilje, honning og egg. Perfekte smaker for påskekosen.

Se alle de gode drinkene med whisky du kan lage

Er du mer på påskens andre «hovedsmak», appelsin, har han laget en annen drink med både irsk whiskey, ingefær og «Jäger» - en annen påskegjenganger. Denne krydrete mer eksotiske drinken er inspirert av en virkelig krimklassiker, nemlig Mordet på Orientekspressen .

Og er du for noe varmt i stedet til grøssende lesning, ja, da bør du prøve denne kakaoen som han like godt har kaldt Spionen som kom inn fra kulden .

Les mer om Mathias' bar-meritter her

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Snømannen

Antall porsjoner

1

Ingredienser

6 stk
cl
Glenfiddich Solera Reserve 15 Y.O.
0.5 ts
Vaniljesirup
2 dl

Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene uten is (tørrshake) i ca. 10 sekunder, tilsett is og rist i ca. 20 sekunder til. Sil av i et glass uten is og riv litt muskat på toppen.

Vaniljesirup:

Kok opp vann og sukker med en vaniljestang skåret opp på langs. Rør om og avkjøl. Denne sirupen holder seg i kjøleskap i en uke.

Tips:

Om du ikke får tak i denne whiskyen, kan du bruke en annen og like lagret utgave fra samme produsent, Glenfiddich 15 Y.O. .

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen