Lavpriset Rioja

Riojaviner blir stadig mer populære. Riset bak speilet er økende priser. Og det setter du lite pris på. Denne uken har Apéritif derfor valgt en av de få Rioja-viner som fortsatt koster under hundrelappen. 04.03.99.
Redaksjonen
03 Februar 1999 - 23:46

Riojaviner nyter godt av økende etterspørsel. Riset bak speilet er økende priser. Og det setter forbrukerne lite pris på. Utvalget av riojaer til hundre kroner er redusert til enhåndfull. Nordmenn som har et spesielt nært forhold til Riojas varme, vaniljeduftende viner vender nå derfor nesen etter alternativer, og det finnes det i rikt monn innen Spanias grenser. Men vi dveler denne uken ved de få rimelige riojaer som fortsatt finnes.

 
Berberana Tempranillo 1997 som koster kroner 89,90 (varenr. 3558) er ikke en tradisjonell rioja. Den er for det første laget av 100 prosent utvalgte tempranillodruer fra Rioja Alta, hvor områdets beste vinmarker befinner seg. Selv om tempranillo regnes som Riojas hoveddrue, utgjør den vanligvis bare rundt to tredeler av drueblandingen. I tillegg er fatbruken for Bereberana Tempranillo utradisjonell.
 
Mens riojaviner ofte får et opphold på et (crianza og reserva) til to år (gran reserva) i velbrukte fat, har våre vin tilbrakt seks måneder i ny amerikansk eik. Resultatet er en ren, frisk og ganske elegant vin med alle tempranillos gode egenskaper i behold og et behagelig fatpreg. Drikk den til lammefilet samt smaksrike retter av fugl eller kylling.
Tekst Aase E. Jacobsen
03.03.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her