Lavpriset Rioja

Riojaviner blir stadig mer populære. Riset bak speilet er økende priser. Og det setter du lite pris på. Denne uken har Apéritif derfor valgt en av de få Rioja-viner som fortsatt koster under hundrelappen. 04.03.99.

Riojaviner nyter godt av økende etterspørsel. Riset bak speilet er økende priser. Og det setter forbrukerne lite pris på. Utvalget av riojaer til hundre kroner er redusert til enhåndfull. Nordmenn som har et spesielt nært forhold til Riojas varme, vaniljeduftende viner vender nå derfor nesen etter alternativer, og det finnes det i rikt monn innen Spanias grenser. Men vi dveler denne uken ved de få rimelige riojaer som fortsatt finnes.

 
Berberana Tempranillo 1997 som koster kroner 89,90 (varenr. 3558) er ikke en tradisjonell rioja. Den er for det første laget av 100 prosent utvalgte tempranillodruer fra Rioja Alta, hvor områdets beste vinmarker befinner seg. Selv om tempranillo regnes som Riojas hoveddrue, utgjør den vanligvis bare rundt to tredeler av drueblandingen. I tillegg er fatbruken for Bereberana Tempranillo utradisjonell.
 
Mens riojaviner ofte får et opphold på et (crianza og reserva) til to år (gran reserva) i velbrukte fat, har våre vin tilbrakt seks måneder i ny amerikansk eik. Resultatet er en ren, frisk og ganske elegant vin med alle tempranillos gode egenskaper i behold og et behagelig fatpreg. Drikk den til lammefilet samt smaksrike retter av fugl eller kylling.
Tekst Aase E. Jacobsen
03.03.99

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen