Le Palais des Thés åpner i Oslo

Etter mye fokus på kaffe over flere år, kommer det nå gode tilbud til alle te-interesserte.
Redaksjonen
04 September 2006 - 13:34

Norges første spesialforretning dedikert til te er en realitet. Den 7. september åpner nemlig Le Palais des Thés i Oslo, nærmere bestemt i Vibesgate 10.
 
110 m² te
Te er verdens nest største drikk etter vann, og det drikkes verden over 15 000 kopper te hvert sekund! Med en historie som strekker seg over mer enn 5000 år er det kanskje ikke så rart at denne drikken har blitt så populær.
 
Hos Le Palais des Thés finner du 110 m2 med 250 forskjellige høykvalitets tesorter i alle kategorier - sorte, semi-fermenterte, grønne og en rekke spennende nye te-blandinger. Du kan finne te-sorter til nær sagt enhver anledning. Butikken kommer også til å kunne tilby det mest forseggjorte teutstyret du kan tenke deg, fra verdens fire hjørner.

Produsenter i 20 land
Le Palais des Thés kjøper inn sine teer direkte fra noen av verdens aller beste produsenter i 20 forskjellige land, og deres innkjøpere kontrollerer konstant såvel kvalitet og produksjonsmetoder som arbeiderenes forhold og miljøhensyn. De er opptatt av at deres varer skal være et resultat av rettferdig handel, miljøbevissthet og respekt for menneskeverd uansett kjønn, rase og alder.

Te-entusiaster
Hos Le Palais des Thés vil du kunne smake dagens te og på kveldstid vil det bli arrangert kurs på te og tekultur. Det hele begynte i 1980-årene i Paris der en gruppe med entusiaster ønsket å kjøpe de beste teene direkte fra te-hagene for å kunne sikre seg høy kvalitet og et rikt mangfold - og de etablerte så den første butikken. Oslo-butikken er den 14. i rekken og den fjerde utenfor Frankrike.

Les mer om Le Palais des Thès på deres hjemmesider (klikk).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her