Le Palais des Thés åpner i Oslo

Etter mye fokus på kaffe over flere år, kommer det nå gode tilbud til alle te-interesserte.
Redaksjonen
04 September 2006 - 13:34

Norges første spesialforretning dedikert til te er en realitet. Den 7. september åpner nemlig Le Palais des Thés i Oslo, nærmere bestemt i Vibesgate 10.
 
110 m² te
Te er verdens nest største drikk etter vann, og det drikkes verden over 15 000 kopper te hvert sekund! Med en historie som strekker seg over mer enn 5000 år er det kanskje ikke så rart at denne drikken har blitt så populær.
 
Hos Le Palais des Thés finner du 110 m2 med 250 forskjellige høykvalitets tesorter i alle kategorier - sorte, semi-fermenterte, grønne og en rekke spennende nye te-blandinger. Du kan finne te-sorter til nær sagt enhver anledning. Butikken kommer også til å kunne tilby det mest forseggjorte teutstyret du kan tenke deg, fra verdens fire hjørner.

Produsenter i 20 land
Le Palais des Thés kjøper inn sine teer direkte fra noen av verdens aller beste produsenter i 20 forskjellige land, og deres innkjøpere kontrollerer konstant såvel kvalitet og produksjonsmetoder som arbeiderenes forhold og miljøhensyn. De er opptatt av at deres varer skal være et resultat av rettferdig handel, miljøbevissthet og respekt for menneskeverd uansett kjønn, rase og alder.

Te-entusiaster
Hos Le Palais des Thés vil du kunne smake dagens te og på kveldstid vil det bli arrangert kurs på te og tekultur. Det hele begynte i 1980-årene i Paris der en gruppe med entusiaster ønsket å kjøpe de beste teene direkte fra te-hagene for å kunne sikre seg høy kvalitet og et rikt mangfold - og de etablerte så den første butikken. Oslo-butikken er den 14. i rekken og den fjerde utenfor Frankrike.

Les mer om Le Palais des Thès på deres hjemmesider (klikk).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her